Buldan’da 120 yıllık taş bina restore edilecek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da 120 yıllık taş bina restore...

Buldan’da 120 yıllık taş bina restore edilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2021 Salı - 17:57Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba - 15:29
Buldan’da 120 yıllık taş bina restore edilecek

Denizli’de dokumasının yanı sıra evleriyle de öne çıkan ilçelerden Buldan’da, eski yapıların restorasyonu halkasına 120 yıllık taş bina da ekleniyor.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokak’ta bulunan ve mülkiyeti Belediye şirketi BULDAŞ’a ait 120 yıllık taş yapıyı kiralayıp restore ettireceklerini açıkladı. Buldan Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, söz konusu yapıyı Kültür Evi ve Konservatuvar olarak hizmete açmak istediklerini vurgulayan Başkan Mustafa Şevik, şunları söyledi:

“Restorasyon projesi Aydın Kültür Varlıklarını Koruma kurulu tarafından kabul edildi. En kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacak. Gazankıranlar Evi olarak bilinen 120 yıllık taş binayı, Belediye Kültür Evi ve Konservatuar olarak Buldanlılarımızın hizmetine sunacağız.”

Pandemi döneminde ara verilen müzik, enstrüman ve tiyatro kurslarının geçici olarak Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenleneceğini bildiren Şevik, “Normalleşme süreciyle birlikte kültür ve sanat eğitimlerini yeniden başlamak istiyoruz. Kurslar geçici olarak Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde devam edecek. Etkinlik ve kurslarımız, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Belediye Kültür Evi ve Konservatuvar olarak kullanacağımız tarihi taş binaya taşınacak. Amacımız hem tarihi yapıyı yeniden kültür turizmine kazandırmak hem de ilçemizdeki yetenekli ve güçlü sesi olan gençlerimizi ortaya çıkararak, bu alanda yetiştirmelerine katkı sağlamak. Konservatuarımız yalnızca gençlere değil, her yaştan vatandaşımızın sosyalleşmesi, sosyalleşirken de bizim kültürel değerlerimizden faydalanmasını istiyoruz” dedi.

Şevik, tarihi taş evin bulunduğu Bağlayan Sokak’ta yapılacak düzenleme ile trafiğin tek yön olarak belirleneceği ve ışıklandırılacağını ifade etti.

50 YIL SONRA YENİDEN BANDO TAKIMI KURULUYOR

Belediyeciliğin bir görevinin de insanların kültürel faaliyetlere katılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Şevik, “50 yıl önce belediyemiz bünyesinde bando takımı vardı. Yıllar sonra dağılmış. Biz, yetenekli belediye personellerimizden yeniden bir bando takımı oluşturacağız. Ayrıca, bir de mehter takımı kuracağız” diye konuştu.