Buldan’da 120 yıllık taş bina kültür evi ve konservatuvar olacak – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da 120 yıllık taş bina kültür...

Buldan’da 120 yıllık taş bina kültür evi ve konservatuvar olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2022 Perşembe - 12:45Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe - 15:07
Buldan’da 120 yıllık taş bina kültür evi ve konservatuvar olacak

Buldan Belediyesi, 120 yıllık taş binayı restore ettirerek, kültür evi ve konservatuvar olarak hizmete sunacak.

Buldan Belediyesi, Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokak’taki 120 yıllık taş yapının restorasyonu için çalışma başlattı. Bir dönem tekstil deposu olarak kullanılan bina, belediye ekiplerince temizlendi. Evden çıkan tekstil atıkları görenleri şaşkına çevirirken, burayı barınağa dönüştüren sahipsiz köpekler de Sokak Hayvanları Barınağına götürüldü.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Gazankıranlar Evi olarak bilinen 120 yıllık taş binayı belediye kültür evi ve konservatuvar olarak ilçeye kazandıracaklarını belirtti. Şevik, “Evin restorasyon projesi, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kabul edildi. Uzun zamandan beri boş olan evi ekiplerimiz temizledi. En kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacak” dedi.

Pandemi döneminde ara verilen müzik, enstrüman kurslarının yeniden açıldığını ve geçici olarak Belediye Meclis Salonu’nda verildiğini kaydeden Şevik, “Amacımız hem tarihi yapıyı yeniden kültür turizmine kazandırmak hem de ilçemizdeki yetenekli ve güçlü sesi olan gençlerimizi ortaya çıkararak, bu alanda yetiştirmelerine katkı sağlamak. Konservatuvarımız yalnızca gençlere değil, her yaştan vatandaşımıza açık olacak” diye konuştu.

Şevik, yetenekli belediye personelinden oluşan ekiple mehter takımı kuracaklarını sözlerine ekledi.