Çiftçilerin zararı Cumhurbaşkanlığına bildirildi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Çiftçilerin zararı Cumhurbaşkanlığına bildirildi

Çiftçilerin zararı Cumhurbaşkanlığına bildirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Temmuz 2023 Salı - 11:58Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı - 11:58
Çiftçilerin zararı Cumhurbaşkanlığına bildirildi

Denizli’nin Buldan ilçesinde, olumsuz hava koşularından dolayı ürünleri zarar gören çiftçilerin yaşadığı mağduriyet hazırlanan raporla Cumhurbaşkanlığına iletildi.

Sel baskınları ve dolu nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerin zor günler geçirdiğini belirten Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, ortaya çıkan zararı kapsayan raporu Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanlığı ve Denizli milletvekillerine ilettiklerini belirtti.

Sorunlara bir an önce çözüm bulunması için konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Al, “Hava şartlarındaki olumsuzluklar, ülkemiz genelinde olduğu gibi Buldan ilçemizde de yoğun biçimde bizleri de etkiledi. Bölgemizdeki aşırı yağışlar ve dolu çiftçilerimizi çok mağdur etmiştir. Her ne kadar çiftçilerimizin bazıları TARSİM yaptırdıysa da birçok üreticimiz de TARSİM’den yoksun üretim yapmakta. Tütün üreticilerimim yağışlar sebebiyle 2 defa, bazıları da 3 defa tütün dikimi yaptı. Bazıları da sezon geçmesi sebebiyle tütün fidanı bulamayıp dikim yapmadı. Buna benzer zararlarımız çok. Bu sebeplerle çiftçimiz için çok zor bir yıl yaşamaktadır” dedi.

Önümüzdeki yıl üretim yapabilmesi için acilen yardım yapılması gerektiğini ifade eden Al, özel ve kamu bankalarına olan borçların da ertelenmesini talep ettiklerini söyledi.

DENİZLİ (İHA)