Buldan’lı minik öğrencilerden Şevik’e ilçedeki çalışmalar hakkında sorular – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’lı minik öğrencilerden Şevik’e ilçedeki çalışmalar...

Buldan’lı minik öğrencilerden Şevik’e ilçedeki çalışmalar hakkında sorular

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Kasım 2021 Cuma - 16:02Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma - 16:56
Buldan’lı minik öğrencilerden Şevik’e ilçedeki çalışmalar hakkında sorular

Buldan Güngör Cerit Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Erkan Akkaya ve 4. sınıf öğrencileri, Başkan Mustafa Şevik’i ziyaret etti. İlçe ile ilgili sorular yönelten minik öğrenciler, yapılacak çalışmalarla hakkında bilgi aldı.

Cerit Cumhuriyet İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Erkan Akkaya, Sosyal Bilgiler dersinde yer alan 'Kültürel Miras ve Milli Kültürümüz' konusu kapsamında Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret etti.

 

“HEDEFİMİZ KÜLTÜREL DEĞERLERİ KORUMAK”

Eski hükümet konağında gerçekleşen buluşmada minik öğrenciler, ilçede yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında sorular sordu. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Şevik, öncelikli hedeflerinin kültürel değerleri korumak olduğunu söyledi. Şevik, “Öncelikle ilçemizin tarihi, kültürel değerlerini koruyarak, ilçemizi geliştirmek, daha muasır hale getirmek. Yani korumacı olacağız. Yayla Gölümüzü, kültür mirası konaklarımızı ve sokaklarımızı belediye olarak sahip çıkıyoruz. Yeşil alanların, çocuk oyun alanlarının, spor tesislerinin sayısını artırmaya gayret ediyoruz” dedi.

“HAYAL KURMAKTAN KORKMAYIN”

Bir öğrencinin sorusu üzerine çocukken de hayalinin belediye başkanı olmak olduğunu kaydeden Şevik, “Hayal etmek güzel bir şeydir. Bilimden sanata kadar birçok alanı besleyen şey hayal gücüdür. Ayrıca, hayal etmek insanı hakikate götürür. Bu sebeple hayal kurmaktan korkmayın” diye konuştu.

“YÜRÜMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİYİZ”

Öğrencilerin ilçedeki trafik sorunundan bahsetmesi üzerine Şevik, “ Bir komisyon oluşturduk. Komisyon ile birlikte ilçe trafiğini biraz da olsa rahatlatacak uygulamaları başlattık. İlçemizin coğrafi yapısı itibariyle otopark yeri sıkıntısı var. O nedenle bu konuda da sizlere, anne ve babalarınıza büyük görev düşüyor. Yakın mesafeleri yürüyerek gitmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE ‘KENDİNİZİ GELİŞTİRİN’ TAVİYESİ

Öğrencilerden kendilerini geliştirmelerini isteyen Şevik, şunları söyledi: “Benim sizlerden isteğim, kültürümüze, milli ve ahlaki değerlerimize sahip çıkarak, kendinizi geliştirmeniz, Buldan’ımıza, Denizli’mize ve ülkemize yararlı birer birey olmanız.”

Daha sonra el sanatları merkezi ile cam atölyesini ziyaret ederek dokumanın geçmişten günümüze gelişimi ile ilgili bilgi olan öğrenciler, kültür mirası konakları ve sokaklarını gezerek, dersi yaşayarak öğrendiler.