Buldanlı esnaf sandık başına gitti, yeni başkan Kulalı oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldanlı esnaf sandık başına gitti, yeni...

Buldanlı esnaf sandık başına gitti, yeni başkan Kulalı oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ocak 2022 Salı - 19:47Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı - 21:50
Buldanlı esnaf sandık başına gitti, yeni başkan Kulalı oldu

Buldan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu’nda 506 oy alan Mehmet Kulalı yeni başkan olurken, 24 yıldır bu görevi yürüten Nuri Ertekin 451 oyda kaldı. Genel Kurulu takip eden Başkan Mustafa Şevik, “Demokrasi ruhunun yaşandığı oda seçimlerinin esnafa ve Buldan’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Buldan Güzelleştirme ve Turizm Derneği Düğün Salonu’nda yapılan Buldan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu’na, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ile çok sayıda davetli ve esnaf katıldı.

“ESNAFIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLERİM”

İki listenin yarıştığı genel kurulun Buldan’a ve esnafa hayırlı olmasını dileyen Şevik, esnaf odalarının her zaman destekçisi olduklarını dile getirdi. Sivil toplumun Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Şevik, “Bana göre en büyük sivil toplum kuruluşu belediyelerdir. Dünyada her zaman belediyelerin ve sivil toplum kuruluşları demokrasiler de önemli bir yere sahiptir. Özellikle Osmanlı Devleti’nin sanayileşmesinde ve imparatorluk olmasında esnaf ve zanaatkârların oluşturduğu loncaların önemi büyüktür. Dolayısıyla, esnafımızın değerini bilmek lazım. Belediye olarak her zaman esnafımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Demokrasi ruhunun yaşandığı oda seçimlerinin esnafa ve Buldan’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

24 YILLIK BAŞKANLIĞI SONA ERDİ

Bin 152 üyeden 957'sinin sandık başına giderek oy kullandığı seçimde,  506 oy alan Mehmet Kulalı başkan oldu. 24 yıldır oda başkanlığını yürüten Nuri Ertekin ise 451 oy aldı.

Kulalı başkanlığındaki Buldan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mertan Başbuğ, İbrahim Ermiş, Süleyman Yoldaş, Melda Ünsal, Musa Özelçi, Etem Kaçanoğlu, Veli Tokdemir ile Fatih Aykaç.