Buldan’ın organik ürünleri Ege pazarında – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’ın organik ürünleri Ege pazarında

Buldan’ın organik ürünleri Ege pazarında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2023 Perşembe - 13:22Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe - 13:22
Buldan’ın organik ürünleri Ege pazarında

Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen organik sebzeler, Ege Bölgesi’ndeki pazarlarda tüketicilerle buluşuyor.

Buldan'ın yüksek kesimli mahallelerinde üretilen organik sebzeler, Ege illerindeki pazarlarda piyasaya sunuluyor. Buldan’ın 1150 rakımlı kesimlerinde yetiştirilen sebzeler, Yayla Mahallesi’nde bulunan kapalı pazaryerinde toptan satılarak, bölge genelindeki illere gönderiliyor.

Sebze yetiştiriciliği yapan Mustafa Çetinkaya, her gün tarlalardan topladıkları ürünlerin Yayla Mahallesi’nde kurulan pazarda toptan satışa sunduklarını, Ege’nin farklı illerinden alıcılar aracılığıyla pazarlara ulaştırıldığını söyledi.

İlçenin toprak ve ikliminin sebze yetiştiriciliği için çok uygun olduğunu belirten Çetinkaya, “Bölgede yetişen ürünlerin kendine has lezzeti var. Bölgemizde çilek, domates, biber, patlıcan, domates, taze fasulye, barbunya üretimi yapıyoruz. İzmir başta olmak üzere Manisa, Aydın, Denizli, Uşak’tan çok sayıda alıcı pazarımıza geliyor. Ürettiğimiz organik ürünlerin İstanbul, Ankara ile birlikte artık dış pazarlarda da satılmasını istiyoruz. Eğer ihracata uygun şartlar sağlanırsa ihracatı da düşünmek istiyoruz. Üretimimiz çok yüksek. Rekolte anlamında iklim değişikliği ile ilk başlarda az gibi görünse de bu aylarda çok yükseldi. Üretim bir anda çok arttı. Bu konuda yetkililerimizden destek ve ilgi bekliyoruz” dedi.

DENİZLİ (İHA)