Buldan’daki sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarına ödül – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’daki sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarına...

Buldan’daki sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarına ödül

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Eylül 2021 Perşembe - 17:12Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe - 17:58
Buldan’daki sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarına ödül

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, Buldan Belediyesi uygulama ödülüne layık görüldü. Başkan Mustafa Şevik, düzenlenen törenle ödülü aldı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödülleri İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Buldan Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla ödüle layık görüldü.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Semerci Sokağı Sağlıklaştırması ve Beyler Konağı’nın restorasyonu çalışmalarından dolayı verilen ödülü, İstanbul Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende aldı. Şevik’e ödülü, ODTÜ Şehir Plancısı Namık Kemal Döleneken verdi.

Buldan’ın tarihi ve kültürel mirasını koruyup, gelecek kuşaklara aktarmak, aynı zamanda ilçe turizmine kazandırmak amacıyla 2007 yılında başlattığı projeleri devam ettirdiklerini belirten Şevik, "Belediyemiz tarafından 2007 yılında eski hükümet konağı, eski cezaevi, postane binası ile Beyler ve Dokuma Pazarı Sokağı ile başlayan sokak sağlıklaştırması ve restorasyon  uygulamaları hızla devam ediyor. Belediye olarak ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Buldan, tarihiyle, doğasıyla, kültürel hafızasıyla yaşayacak" dedi.