Buldan’da yaş meyve ve sebze kurutma tesisi açıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da yaş meyve ve sebze kurutma...

Buldan’da yaş meyve ve sebze kurutma tesisi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2021 Perşembe - 12:01Güncelleme: 1 Temmuz 2021 Perşembe - 12:01
Buldan’da yaş meyve ve sebze kurutma tesisi açıldı

Denizli’nin Buldan ilçesinde, yaş meyve ve sebze kurutma tesisi düzenlenen törenle açıldı.

İlçenin Yenicekent Mahallesi’nde yapılan açılış törenine Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, TKDK Denizli İl Koordinatörü Şakir Çınar, tesisin kurucu ortaklarından Yavuz Gencer ile Tansel Saraç ve siyasi partilerin ilçe temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Buldan Belediyesi şirketi BULDAŞ’a ait 2000 metrekarelik alanda kurulan tesisin günlük 16 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Şevik, “30 yıldan beri her belediye başkanının da vaadiydi. Buldan’ın 30 yıllık hayalini de gerçekleştirmiş olduk. Bu tesisin, bölgemizde yetişen yöresel ürünlerimizin hem yurt genelinde hem de yurt dışında tanıtımında önemli rol oynayacağına inanıyorum. Yenicekent ve Buldan adına tesisi bölgemize kazandıran yetkililere teşekkür ediyorum” dedi. Sözleşmeli tarım modelinin, uzun vadede planlı tarıma geçişin ilk basamağı olarak görüldüğünü kaydeden Şevik, “Sözleşmeli tarım modeline geçilmesiyle ilgili çalışmalar Yenicekent’ten başlayabilir. Yenicekent Sözleşmeli tarım modeline örnek olabilir” diye konuştu.

"İNSANA VE DOĞAYA SAYGILI BİR TESİS"

Tesisin kurucu ortağı Yavuz Gencer, meyve ve sebze kurutma tesisi yatırımının insana ve doğaya saygılı üretim fikri, katma değeri yüksek üretim anlayışı ile bölge insanının istihdama kazandırılması mantığıyla hayata geçirildiğini söyledi. Gencer, “Fabrika içinde kullanılan makinalar ve ekipmanlar ile üretim prosesleri tamamen ihracata uygun olarak planlandı ve gerçekleştirildi. Gıdaya yönelik Milli ve Uluslararası sertifikasyon süreçleri devam eden yatırım kapsamında talebe bağlı olarak kapasite artırımına gidilebilecek. Günlük 16 ton üretim kapasitesine sahip tesis, istihdam açısından da bölge halkına önemli imkanlar sunacak. Tesisin üretime geçmesiyle zamanla bölgede meyve ve sebze kurutma alanında nitelikli bir işgücünün oluşacağı ön görülmekte. Üretim kapsamında, meyve ve sebzelerin ömrünü uzatan kurutma teknolojisinin kullanılmasıyla ürün israfı önlenirken, kilogram başına ihracat değerinin de en az 10 kata kadar artmasıyla, bölgede üretimi yapılan ürünlerin katma değeri yükselecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Şevik ve davetliler tesisi gezip incelemelerde bulundu.