Buldan’da trafik ve otopark düzenleme çalışmaları – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da trafik ve otopark düzenleme çalışmaları

Buldan’da trafik ve otopark düzenleme çalışmaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2022 Salı - 18:47Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı - 18:47
Buldan’da trafik ve otopark düzenleme çalışmaları

Denizli’nin Buldan ilçesinde, tek yön düzenlemesi ve yeni otopark alanlarının belirlenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Buldan Belediye Meclisi üyeleri, ilçe trafik ve belediye zabıta müdürlerinden oluşan Buldan İlçe Trafik Komisyonu, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında toplandı.

İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan kararların Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce kabul edilmesinin ardından, UKOME desteği ile uygulamaya konulacağını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Öncelikli olarak ilçe trafiğini bir nebze olsun rahatlatacak tek yön uygulaması başlatacağız. Dört Eylül Mahallesi Bağlayan Sokağın 14 Mayıs Caddesi İstikametine tek yön yapılması, Cumhuriyet Mahallesi Ali Haydar Akın Caddesi’nin Balcı Sokak ile Pazar Sokak istikametine tek yön yapılması yönündeki çalışmalarımız Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı doğrultusunda UKOME ve Buldan Belediyesi işbirliği ile levhaları yerleştirilerek uygulamaya konulacak” dedi.

İlçe trafiğini rahatlatacak bir diğer düzenlemenin ise mevcut otopark alanlarının iyileştirilmesi ve yeni otopark alanlarının oluşturulması olacağını kaydeden Şevik, toplantı sonrasında İlçe Trafik Komisyonu üyeleriyle birlikte otopark olarak değerlendirilmesi planlanan alanlarda incelemelerde bulundu.

Tarih, kültür ve doğal güzellikleriyle turizm kenti olan Buldan’a özellikle hafta sonları çok sayıda tur araçlarının giriş yaptığına işaret eden Şevik, “İlçe trafiğini rahatlatacak yeni otopark alanları oluşturacağız. Hem komisyon üyelerimiz hem de Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu konuda çalışmalarını yapıyor. Belirlenen otopark alanları değerlendirilerek, ilçe halkına hizmetine sunulacaktır” diye konuştu.