Buldan’da restorasyon çalışmaları – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da restorasyon çalışmaları

Buldan’da restorasyon çalışmaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2022 Salı - 15:26Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı - 15:26
Buldan’da restorasyon çalışmaları

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçede ikinci dönem restorasyon çalışmalarını başlatmanın kendilerine nasip olduğunu belirtti.

Buldan Belediyesinin 2007 yılından bu yana uyguladığı projeler ile eski hükümet konağı, cezaevi, eski postane binası, eski halk evi, Beyler Konağı, Beyler Sokağı, Dokuma Pazarı Sokağı, Semerci Sokak, Türkmenoğlu, Çarşı ve Fetçiler sokaklarında restorasyon yapıldı.

Restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarında ikinci dönemi başlatmanın da kendilerine nasip olduğunu kaydeden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Belediye olarak 2007 yılında başlattığımız sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarımız hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca gerek hibe yoluyla gerekse kamulaştırma ile belediyemize kazandırdığımız ilçemize özgü mimarisiyle dikkat çeken tescilli yapılarını da teker teker restore ederek, ilçe turizmine kazandırıyoruz” dedi.

Restore edilen yapıların ilçeyi ziyaret edenlerin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Şevik, “11 yıl önce yine benim dönemimde restore edilen eski hükümet konağı, eski cezaevi, Beyler Sokağı, eski arastanın ikinci restorasyonu da bize nasip oldu. Restore ettiğimiz yapı ve sokakların bazı bölümlerinde yağmur, soğuk ve sıcak nedeniyle yıpranmalar oluştu. Bu alanlarda yenileme çalışması başlattık. Böylelikle restorasyonu yapılan yapı ve sokaklarımızı koruyarak, görüntü açısından daha güzel bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.