Buldan’da kanser taramasına gidecek kadınlara ücretsiz ulaşım desteği – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da kanser taramasına gidecek kadınlara ücretsiz...

Buldan’da kanser taramasına gidecek kadınlara ücretsiz ulaşım desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2022 Pazartesi - 11:23Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi - 11:34
Buldan’da kanser taramasına gidecek kadınlara ücretsiz ulaşım desteği

Buldan’da yaşayan 40-69 yaş aralığındaki kadınların smear ve mamografi testi taramalarını için başlatılan çalışmalar kapsamında, Buldan Belediyesi’nce ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.

Buldan Belediyesi, Buldan Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde, pandemi döneminde ara verilen kadınlara yönelik kanser taraması çalışmaları yeniden başlatıldı.

Özellikle sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşayan kadınların söz konusu çalışmadan yararlanmalarının hedeflenlendiğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçe sınırları içinde ikamet eden 40- 69 yaş grubundaki kadınların, smear ve mamografi testi taramalarını yaptırabileceklerini söyledi.

Bu kapsamda, KETEM’e tarama için başvuran kadınların ulaşımlarının yine Buldan Belediyesi tarafından ücretsiz oalrak sağnacağı kaydedildi. Servislerin ise her hafta Pazartesi günü saat 09.00’da hareket edeceği ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTI BELİRLENDİ

Ücretsiz sağlık ve servis hizmetinden yararlanmak için 2 yıl içinde mamografi ve smear testi yaptırmamış olmak koşulu bulunuyor. Bu şarta uyan kişilerin bağlı bulundukları aile hekimliğini arayarak ad, soyad ve TC kimlik numaraları ile kayıt yaptırabileceği belirtildi.