Buldan’da iki sokağın restorasyonu için protokol imzalandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da iki sokağın restorasyonu için protokol...

Buldan’da iki sokağın restorasyonu için protokol imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Mart 2021 Perşembe - 11:39Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe - 16:46
Buldan’da iki sokağın restorasyonu için protokol imzalandı

Buldan Belediyesi ile Çarşı ve Türkmenoğlu Sokakları Sağlıklaştırma ve Restorasyon ihalesini kazanan firma arasında protokol imzalandı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile ihaleyi kazanan firmanın yetkilisi Necdet Terzi arasında imzalanan protokole göre Türkmenoğlu Sokak’ta 3'ü tescilli 4 yapı, Çarşı Sokak’ta ise 6 tescilli yapının dış cephesi ve çatısı aslına uygun olarak yenilenecek, sokaklarda ise taş kaplama ve düzenleme yapılacak.

İmza töreni sonrası konuşan Şevik, ilçede, 2002 yılında Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş 32 sokak olduğunu belirtti. Tescilli sokakları restore ederek turizme kazandırdıklarını ifade eden Şevik, “Tescilli sokaklarımızı birer birer restore ederek ilçe turizmine kazandırıyoruz. İlk 7 yıllık başkanlık dönemimde projelerini hazırladığımız 7 sokaktan 3’ünü restore ederek turizme kazandırdık. Fetçiler Sokak’ta çalışmalarımız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen 1 milyon TL’lik desteği, sokaklarımızın restorasyonunda değerlendiriyoruz. Desteklerinden dolayı bakanımıza teşekkür ederim. Çarşı ve Türkmenoğlu Sokakları için Kani İnşaat ile protokol imzaladık. çalışmalar en kısa zamanda başlayacak. Buldan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

HEDEFİMİZ “SAKİN ŞEHİR” ÜNVANINI ALMAK

Türkmenoğlu ve Çarşı sokaklarındaki çalışmaların tamamlanmasından sonra Tavacı Sokak’ta sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamalarının başlayacağını belirten Şevik, iki yıl içerisinde Buldan’da kültür ringinin oluşacağını aktardı. Şevik sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, BELKÜM’den başladıkları Buldan gezisini, Çarşı Sokak, Türkmenoğlu Sokak, Fetçiler, Semerci, Tavacı, Dokuma Pazarı Sokağı, Beyler Sokağı’ndan devam ederek, projesi onaylanan Tarakçı, Terziler Kaşı ve Düzalan sokaklarından Buldan dokuması el ürünlerinin satıldığı mağazaların bulunduğu 14 Mayıs Caddesiyle sonlandıracak. Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon çalışmalarımız tamamlandığında, Sakin Şehir için gerekli girişimlerde bulunacağız. Buldan, Slow City unvanını hak eden nadir ilçelerimizden biri.”