Buldan’da festivaller düzenlenecek – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da festivaller düzenlenecek

Buldan’da festivaller düzenlenecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2022 Cuma - 10:15Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma - 10:15
Buldan’da festivaller düzenlenecek

Denizli’nin Buldan ilçesinde, pandemi döneminde ara verilen festivallerin bu yaz yehniden düzenleneceği bildirildi.

Buldan Belediyesi, pandemi kısıtlamaları nedeniyle son iki yıldır ertelediği etkinliklere Ramazan Şenlikleri ile start verdi. İlçe merkezi merkez ve Yenicekent Mahallesi’nde düzenlenen etkinliklere Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, eşi Bahija Şevik ve kızı Aygül ile birlikte katıldı.

Hacivat-Karagöz ve çeşitli gösterilerin sunulduğu etkinliklerde çocuklarla birlikte eğlenen Şevik, “Çocuklarımıza Ramazan ayının ruhunu yaşatmak için etkinlik düzenledik. Karagöz-Hacivat ve palyaço gösterilerinin yer aldığı etkinliğe, çocuklarımız ve ailelerin ilgili bizleri sevindirdi. İlçe halkımız da bu tür etkinlikleri özlemişler, özlemişiz” dedi.

BULDAN DOLU DOLU BİR YAZ GEÇİRECEK

Buldanlılara dolu dolu yaz dönemi yaşatacak bir program hazırladıklarını belirten Şevik, “Pandemi dolayısıyla son iki yıldır ertelenen festival programının içeriğini hazırladık. Festivaller bizim için çok önemli. Hem ilçemizin tarihi, kültürel değerlerini tanıtımı açısından hem de ilçe ekonomisine katkısından dolayı festivalleri önemsiyoruz. Buldanlı hemşehrilerimize ve misafirlerimize 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Buldan Festivali’nde, Yenicekent Festivalinde ve 4 Eylül Buldan’ın Kurtuluş Günü etkinlerinde keyifli, eğlenceli ve müzik dolu bir yaz yaşatacağız” dedi.

YILDIRIM YILDIZDOĞAN KONSERİ

Buldan Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla konser programı hazırladı. Konserde, 19 Mayıs akşamı Alanyazı Meydanı’nda Yıldırım Yıldızdoğan sahne alacak.

 

BULDAN DOKUMA KÜLTÜRÜ VE EL SANATLARI FESTİVALİ

20. Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali, 10 Haziran Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacak başlayacak. Üç gün sürecek festivalin programında defile, dokuma gösterisi, Balkan halk oyunları gösteri, yöresel yemek yarışması, kına gecesi gibi etkinliklerin yer alıyor. Sadi Cesuroğlu, Işıl Koç, Naci Özkan konser verecek. Buldanlılar, 10 Haziran Cuma günü Koliva, 11 Haziran Cumartesi günü Mehmet Erdem, 12 Haziran Pazar günü ise Tuğçe Kandemir ile müziğe doyacak.

ÜZÜM FESTİVALİ 19-21 AĞUSTOS’TA

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek Buldan-Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali, 19-20-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Yenicekentliler, festivalde sahne alacak sürpriz sanatçılarla eğlenecek, müziğe doyacak.

Buldan Belediyesi, 2019 yılında düzenlediği 4 Eylül Kurtuluş Günü Şenlikleri’nin içeriğini de belirledi.