Buldan’da Dokuma Pazarı Sokağı eski günlerine dönecek – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da Dokuma Pazarı Sokağı eski günlerine...

Buldan’da Dokuma Pazarı Sokağı eski günlerine dönecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Temmuz 2021 Çarşamba - 08:56Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba - 08:56
Buldan’da Dokuma Pazarı Sokağı eski günlerine dönecek

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçedeki Dokuma Pazarı Sokağı’nı eski hareketli günlerine yeniden kavuşturacaklarını belirtti.

Bir dönem haftanın iki günü kurulan pazar ile bölgenin en önemli alışveriş merkezlerinden olan Buldan’ın tarihi Dokuma Pazarı Sokağı'nı yeniden canlandırmak için çalışmalar yapılıyor. Sokakta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi.

Buldan'ın ilk restore edilen sokaklarından biri olan Dokuma Pazarı Sokağı’nın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu söyleyen Şevik, sokak üzerinde bulunan ve aynı dönem restore edilen sıralı dükkanları da yeniden hizmete açılacağını bildirdi. Şevik, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 80-90 yıl önce ilçemizin Dokuma Pazarı Sokağı ile Çarşı Sokak’ta haftanın iki günü pazar kurulurdu. İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerden buraya alışveriş için gelirlerdi. Belediye olarak burasını yeniden canlandırmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan  tarihi Dokuma Pazarı Sokağı’nı, Buldan'ın yöresel ürünlerinin, geleneksel el dokuması ile organik tarım ürünlerimizin sergilendiği, tanıtıldığı ve pazarlandığı turisttik mekanlar haline getirmek istiyoruz."