Buldan’da doğal gaz için CNG tesisi kurma çalışması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da doğal gaz için CNG tesisi...

Buldan’da doğal gaz için CNG tesisi kurma çalışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2022 Cuma - 16:36Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma - 16:36
Buldan’da doğal gaz için CNG tesisi kurma çalışması

Denizli’nin Buldan ilçesine doğal gaz sağlayacak çalışmaya start verildi. İlk aşamada CNG (sıkıştırılmış doğal gaz-compressed natural gas) dağıtım tesisi kurumu için çalışmalara başlandı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan, belediye meclis üyeleri ve belediye birim amirleri ile birlikte Gölbaşı Mahallesi’nde yapımına başlanan CNG dağıtım tesisiyle ilgili bilgi aldı.

Enerya Denizli Doğal Gaz Dağıtım Şirketi tarafından başlatılan CNG tesisinin tamamlanması halinde yakın bölgelerde 2023’ün ikinci çeyreğinde doğal gaz kullanımının başlayacağını bildiren Şevik, şunları kaydetti:

“Ben, öncelikle doğal gazın Buldan’a gelmesiyle ilgili bizlere destek olan bakanlarımıza, Cumhur İttifakı milletvekilleri ile il ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ederim. Ankara ile yaptığımız temaslar sonucu ilçemiz 10 yıllık hayaline kavuşuyor. Belediye meclisinde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Enerya Denizli Şirketi’nin altyapı çalışmalarına belediye olarak her türlü desteğe vermeye hazırız. 2023 yılı içerisinde ilçemizin bir bölümünde doğal gaz çalışmaları tamamlanmış olacak. Bizlerde bu süreçte hızlı ve etkili bir şekilde yollarımızda tadilat çalışmalarımıza devam edeceğiz. Herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için doğal gaz çalışmalarını gün gün takip ederek, sorunsuz bir şekilde tamamlanması için büyük gayret sarf edeceğiz. Yeşili ve temiz havasıyla eko turizminin de merkezi olmaya aday Buldan’da yaşayan vatandaşlarımız ile ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler artık kış aylarında da temiz hava soluyacak.”