Buldan’da doğal gaz etüt ve planlama çalışmaları – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da doğal gaz etüt ve planlama...

Buldan’da doğal gaz etüt ve planlama çalışmaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Kasım 2021 Cuma - 18:12Güncelleme: 5 Kasım 2021 Cuma - 18:39
Buldan’da doğal gaz etüt ve planlama çalışmaları

Denizli’nin Buldan ilçesinde, BOTAŞ tarafından başlatılan etüt çalışmaları devam ederken, Enerya Enerji de ilçe merkezinde planlama çalışmasına başladı.

Enerya Enerji AŞ Etüt Proje ve Yapım Müdürü Candaş Ali Yıldırım, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret etti. Buldan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ekrem Uludağ’ın da katıldığı ziyarette ilçe merkezinde yapılacak planlama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yıldırım, belediye ile birlikte hareket etmek istediklerini belirterek, destek istedi.

Şevik de BOTAŞ’ın bölgede başlattığı etüt çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Enerya’nın da ilçe merkezinde planlama çalışmasına başlamasının kendilerini sevindirdiğini, Buldanlıların doğal gaza ulaşması için bir adamın daha atıldığını söyledi.

MECLİS ÜYELERİNE BİLGİ VERDİ

Öte yandan, doğal gaz çalışmaları Buldan Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısında da gündeme geldi. Şevik, Enerya Enerji’nin ilçe merkezinde yürüteceği planlama çalışmalarıyla ilgili belediye meclisini bilgilendirdi. İlçe merkezinde bir çok çalışmayı ertelemek zorunda kaldıklarını kaydeden Şevik, “Birçok sokağımızda çalışma yapmadık, doğal gaz çalışmalarını bekledik. Doğal gaz çalışmaları tamamlandığında o sokaklarımızı da gireceği” dedi.

Toplantıda, Buldan’ın Enerya Denizli Gaz dağıtım lisansı kapsamına alınmasıyla ilgili gündem maddesi görüşülerek kabul edildi. Oy birliği ile kabul edilen maddeye göre, Buldan Belediyesi, Enerya Enerji’nin ilçe merkezinde yürüteceği planlama çalışmalarına katkı sağlayacak.

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Türkiye genelinde düzenlenen turnuvalarda Buldan’ı başarıyla temsil eden sporcuların motivasyonlarını artırmak amacıyla ödüllendirilmesiyle ilgili gündem maddesi Meclis’te görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

FESTİVAL TARİHİNİ MECLİS BELİRLEYECEK

Covid-19 pandemisi ve Türlübey yangını dolayısıyla iki yıldır iptal edilen Buldan 20. Uluslar arası Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nin , 2022 yılında hangi tarihte yapılacağını meclis belirleyecek. Festival tarihinin belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi komisyona havale edilirken Başkan Şevik, “İki yıldır kovid-19 pandemisi ve Türlübey yangınından dolayı iptal etmek zorunda kaldığımız festivalimizi 2022 yılında düzenlemek istiyoruz. Festival tarihini erken belirlemek istiyoruz ki, vatandaşlarımız, düğün, sünnet, tatil gibi planlarını ona göre yapsınlar” dedi.