Buldan’da atıl haldeki okul binaları sosyal tesis ve aşevi oluyor – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da atıl haldeki okul binaları sosyal...

Buldan’da atıl haldeki okul binaları sosyal tesis ve aşevi oluyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2022 Perşembe - 09:13Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe - 16:49
Buldan’da atıl haldeki okul binaları sosyal tesis ve aşevi oluyor

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçede atıl durumda bulunan okul binalarının sosyal tesis ve aşevi olarak hizmet verebilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

“Her Mahalleye Bir Sosyal Tesis” projesi kapsamında Buldan Belediyesi, Bozalan, Dımbazlar, Körtepe, Mahmutlu, Beyler, Türlübey, Boğazçiftlik ve Karaköy mahallelerinde sosyal tesis çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal tesis alanlarında incelemelerde bulunan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “4 mahallemiz sosyal tesislerine kavuştu. Kovanoluk, Kaşıkçı ve Bölmekaya’da inşaatı devam eden sosyal tesislerimize yenilerini ekliyoruz. 8 mahallemizde daha sosyal tesis için çalışma başlattık” dedi.

Atıl durumdaki ilkokul binalarını sosyal tesis olarak yeniden halkın hizmetine sunmak istediklerini söyleyen Şevik, “Okul bahçelerine mahalle sakinlerimizin düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği yarı kapalı sosyal tesis inşa edeceğiz. Çatısını ve dış cephesini yenileceğimiz okul binalarını ise yapacağımız tadilat sonrası aşevi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Atıl durumdaki okul binaları ve bahçesi, mahalle sakinlerimizin sosyalleşebileceği, alanlar olarak yeniden hizmete girecek. Okul binalarının belediyemize tahsisi ile ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı. En kısa zamanda sosyal tesis inşaatına başlanacak” diye konuştu.

Şevik, üreticilerden gelen talep üzerine üç mahallede kantar yapımı için çalışma başlatıldığını ifade etti.