Buldan’da atık yağlar toplanacak – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da atık yağlar toplanacak

Buldan’da atık yağlar toplanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2018 Cumartesi - 12:12Güncelleme: 17 Şubat 2018 Cumartesi - 12:12
Buldan’da atık yağlar toplanacak

Buldan Belediyesi ile Kocaeli’de faaliyet gösteren bir şirket arasında imzalanan sözleşme ile Buldan’da atık bitkisel yağlar toplanarak ekonomiye geri kazandırılacak.

Buldan Belediyesi adına Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama A.Ş. adına da Bölge Müdürü Bahar Taşkıran’ın imzaladığı sözleşme ile Buldan ve çevresindeki ev, işyerleri ve sanayi kuruluşlarında kullanılan bitkisel yağların rastgele atılması önlenecek. Vatandaşlar tarafından biriktirilen bu atık yağlar, Buldan Belediyesi geri dönüşüm ekipleri tarafından toplanacak ve sözleşme imzalanan firma tarafından ekonomiye geri kazandırılacak.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, imzalanan sözleşme süresinin bir yıl olduğunu, ancak bu sürenin uzatılabileceğini, protokol ile atık yağların lavabolara dökülmeden ekonomiye geri kazandırılması ve çevre kirliliğini önleme olduğunu söyledi. Gülbay, “Bu çalışmada en fazla ev hanımlarına güveniyoruz. Onların kullanılmayacak hale gelmiş atık bitkisel yağları lavabolara dökmeden bir şişede biriktirmelerini ve ekiplerimizi arayarak arkadaşlarımızın bu yağları almalarını talep etmelerini bekliyoruz” dedi.