Buldan’da 2 bin fidan toprakla buluşacak – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’da 2 bin fidan toprakla buluşacak

Buldan’da 2 bin fidan toprakla buluşacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mart 2021 Çarşamba - 17:29Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba - 23:03
Buldan’da 2 bin fidan toprakla buluşacak

Buldan Belediyesi’nin ağaçlandırma projesi, Orman Genel Müdürlüğünün hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı.

Buldan Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğünce sağlanan “Devlet Ağaçlandırma Hibe Fidan Desteği”nden yararlanmak üzere proje hazırladı. Sunulan projenin kabul edilmesiyle ıhlamur, akçaağaç, kırmızı Amerikan meşesi, oya, çınar yapraklı dut, kurtbağrı, mabet ağacı, süs elması, defne yapraklı dağ muşmulası, tespih ağacı gibi türlerden 2 bin fidan ilçeye getirildi.

PROJE MALİYETİ 400 BİN TL

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili hazırlanan projenin toplam maliyetinin 400 bin lira olduğunu, hibe desteğiyle sağlanan fidanların ilçeye ulaştığını söyledi. Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol, Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Ertan ile belediye meclis üyeleri ile birlikte fidanları teslim alan Şevik, kısa sürede dikimini yapacaklarını belirtti.

İlçede ağaçlandırma çalışmalarının hız kesmeden süreceğini kaydeden Şevik, “Halkımızın nefes alacağı, çocuklarımızın mutlu olacağı yeni parkları süratle hayata geçireceğiz. Daha yeşil ve yaşanabilir bir Buldan hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı devam ediyoruz. Bu kapsamda mevcut parklarımızı yeniliyor, yeni parkları Buldan’a kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.

“BULDAN, HAK ETTİĞİNİ ALIYOR”

Buldan’ın hak ettiği hizmeti aldığını vurgulayan Başkan Şevik, “Son olarak ilçemize 2 bin hibe fidan geldi. Pandemi döneminde önemi daha da anlaşılan yeşil alanların bakım ve ağaçlandırılmasında önemli bir sayı. Ben, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli başta olmak üzere, Denizli Valimize, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Buldan Orman İşletme Şefliği’ne, belediye hizmetlerimizde her daim yanımızda olan ve her türlü desteği sağlayan AK Parti Denizli Milletvekillerimize, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye, Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ve Emin Haluk Ayhan’a, AK Parti ve MHP il ve ilçe teşkilatlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile belediye meclis üyelerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“YENİ PARK PROJELERİ HAZIR”

Şevik, başkanlık yaptığı 2007-2014 döneminde ilçe merkezinde vatandaşların nefes alabileceği Talat Tarakçı, Nuri Akın, Toplu Konut ve Gölbaşı Parkı gibi irili ufaklı 27 parkı Buldan’a kazandırdıklarını, çeşitli türlerde 25 bin fidanı da toprakla buluşturduklarını ifade eden Şevik, “Beş büyük park ve mesirelik alan projemiz hazır. Alparslan Türkeş Parkı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kültür Merkezi ve Kitap Kafe, 2 bin 700 metrekarelik Millet Bahçesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. En kısa zamanda Vakıf Mesirelik Alanı, Topdamı Bahçesi ve Mesireliği ile Yenicekent Cumhuriyet Parkımız, başlattığımız peyzaj çalışması ile daha modern hale getirilecek. Ayrıca Girne Mahallemize yapacağımız park ve mesirelik alan ile Buldan, yeni bir yeşil alan daha kazanacak” diye konuştu.

“BULDAN BÖLGE TURİZMİNDE YERİNİ ALACAK”

Belediye’nin, Buldan’ın bölge turizminde yerini alması için başlatılan çalışmalara bakanlıklar ve genel müdürlükler düzeyinde önemli destekler sağlandığını bildiren Şevik, “Belediyemizin devam eden Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon projelerine, Kültür ve Turizm Bakanlı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, önemli destek sağladı. Ben, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ederim” dedi.