Buldan’a Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan’a Sokak Hayvanları Bakım Evi ve...

Buldan’a Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2021 Salı - 09:38Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı - 09:50
Buldan’a Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçeye sokak hayvanları için bakım evi, kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi yaptırılacağını bildirdi.

Sokak hayvanları için beslenme, bakım, tedavi ve sahiplendirme gibi çalışmalar yürüten Denizli Hayvan Hakları İnisiyatif Platformu Sözcüsü Bülent Gökçe ve beraberindekiler, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik'i ziyaret etti.

Şevik, ziyarette yaptığı konuşmada, belediye ve STK iş birliği ile sokaktaki can dostlara daha sağlıklı ortamların sağlanabileceğini, ilçede belediyenin sözleşmeli veteriner hekimi Hayal İnci ile birlikte sokak hayvanlarına yönelik hizmetler verdiklerini söyledi.

İlçedeki barınağın fiziki şartlarını iyileştirilerek, hasta ve yaralı hayvanların tedavilerinin daha iyi şartlarda yapılmasını sağladıklarını kaydeden Şevik, "Gerek barınağımızdaki, gerekse sokaktaki sevimli dostlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bakım Evi, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı için de start verildi. " dedi.

Yapılan çalışmalarla mevcut barınağı daha iyi hale getirdiklerini anlatan Şevik, "Buldanlı hemşehrilerimizin dikkatini çekmek istiyoruz. Çocuklarımız başta olmak üzere, her yaştan vatandaşlarımızı barınağımıza bekliyoruz. Gelsinler, oradaki can dostlarımızı sevsinler, ilgilensinler, hatta sahiplensinler" diye konuştu.

Sokaktaki canlar için belediye ile birlikte çalışmak istediklerini dile getiren Hayvan Hakları İnisiyatif Platformu Sözcüsü Gökçe ise, Buldan'da Bakım Evi, Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi için startın verilmiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Platform üyeleri, ziyaretin ardından Buldan Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ile beslenme odaklarını inceledi.