Şevik: Zübeyde Hanım Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Zübeyde Hanım Millet Bahçesi çalışmaları...

Şevik: Zübeyde Hanım Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ekim 2021 Çarşamba - 11:01Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba - 18:01
Şevik: Zübeyde Hanım Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Zübeyde Hanım Millet Bahçesi ile ilgili iddialara “Meclis kararı doğrultusunda çalışmalar devam ediyor, millet bahçesi yapılacak” yanıtını verdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bazı basın kuruluşlarında millet bahçesi ve ilçedeki tuvaletlerle ilgili yayınlanan haberler üzerine açıklama yaptı. Buldan Belediye Meclisi'nce alınan kararla, Gölbaşı Mahallesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nin millet bahçesine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığını, ancak pandemi dolayısıyla bu çalışmalara ara verildiğini, bunun da bazı basın kuruluşlarında çarpıtılarak haberlere konu edildiğini kaydeden Şevik, "Belediyeden nemalanan bazı medya kuruluşları, rantları kesilince ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu vandalların yapılan onca güzel hizmeti görmezden gelip, tuvaletlerle uğraşması, işgüzarlıktan öte birşey değildir" ifadelerini kullandı.

 

“TESLİM ETTİĞİMİZ GİBİ ALMADIK”

2014’ten önce görev yaptığı 7 yılda Buldan’a 27 park kazandırdığını söyleyen Şevik, "Öncelikle burası iddia edildiği gibi Mustafa Gülbay döneminde yapılmadı. Belediyemizin taş deposu olarak kullandığı ve Buldan'ın gelişmesiyle birlikte yerleşim alanı içerisinde kalan 2 bin 700 metrekarelik alanda park yapım çalışması 2012 yılının sonlarında başladı. 2014 'ün başlarında yapımı tamamlan Gölbaşı Parkı, Talat Tarakçı Parkı, Nuri Akın Parkı gibi 7 yılda ilçeye kazandırdığımız 27 parktan biridir. 2014 seçimleriyle göreve gelen Mustafa Gülbay'a içerisinde havuzu olan, Buldanlıların aileleriyle birlikte giderek keyifli vakit geçirebileceği pırıl pırıl, yeni bir park teslim ettik. Ancak teslim ettiğimiz gibi teslim almadık. Gülbay tarafından yandaşlarına peşkeş çekilen parkı, 2019 yılında tam bir harabe halinde teslim aldık. Kapıları, pencereleri kırılmış, havuzu bile yıkılmış atıl durumdaki parkı, Zübeyde Hanım Millet Bahçesi olarak yeniden inşa etmek için meclis kararı aldık. Karar doğrultusunda başlatılan çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

"2,5 YILDA GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK"

 

Göreve geldikleri 2,5 yıl içerisinde Buldan'da çok güzel çalışmalara imza attıklarını kaydeden Şevik, şunları kaydetti:

"Güney Çevre Yolu’nu açarak, Buldanlıların yüz yıllık hayalini gerçekleştirdik. İlçemizin tarihi ve kültürel mirasını sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla başlattığımız sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarımızla Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildik. Bunun gibi yüzlerce projeyi Buldan'a kazandırdık. Bir arkadaşımız da güzel çalışmaların hiçbirini görmezden geldiği gibi, tuvaletlere takmış durumda. Bunun nedeni ise bu arkadaşlarımızın belediye rantlarının kesilmiş olması. Türkiye'de 4. güç olan basını ve basın mensubu arkadaşlarımızı her zaman saygıyla karşıladık. Ancak, asılsız ve yanlı haberlerle bizleri karalama çalışması içinde olan arkadaşlarımızın yaptığı habercilik olamaz. İlçemizin muhtelif yerlerindeki mevcut 20 tuvaleti tadilattan geçirerek yeniledik. 20 tane de yeni tuvalet yaptık. Keşke bunları haber yapsalardı.

Bu muhalefet zihniyeti, ‘halka rağmen halk için’ anlayışındaki zihniyettir. Halkın adını kullanarak yapılan asılsız haberlerle vatandaşları yanlış yönlendiren bu zihniyet, yaptıkları ihtilal ve darbelerle Abdülhamit Han'ı tahtan indiren, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Adnan Menderes'i idama gönderen zihniyettir. Ayrıca bu zihniyetin uzantısı olan muhalefet, bugün sergilediği tavır ve sarf ettiği asılsız iddialarla Cumhur İttifakı'na da, dolayısıyla Türkiye'ye de zarar vermektedir."