Buldan-Pamukkale yolunda temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapılacak – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan-Pamukkale yolunda temizlik ve ağaçlandırma çalışması...

Buldan-Pamukkale yolunda temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2021 Cumartesi - 13:29Güncelleme: 31 Ekim 2021 Pazar - 11:43
Buldan-Pamukkale yolunda temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapılacak

Buldan’ın Yenicekent, Mahmutlu, Bozalan, Çamköy, Oğuz ve Doğan mahallerini gezen Başkan Mustafa Şevik, incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Şevik, Buldan-Pamukkale yolunda temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirtti.

Mahalle ziyaretleri başlatan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, bu kapsamda ilk olarak Yenicekent’e gitti. Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yapılan protokol çerçevesinde inşasına başlanan -Yenickent Stadyumu’nun çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.

 

6 MAHALLEYE GİRİŞ KAPISI

Bozalan Mahallesi’ne yapılan TAK’ı inceleyen Şevik, özellikle Alaşehir-Denizli yolu üzerinde girişi bulunan mahallelere giriş kapısı yapılacağını belirtti. Yenicekent, Oğuz, Bölmekaya, Kadıköy, Doğan ve Sarımahmutlu mahallelerin girişlerine de kapı yapılacağını kaydeden, "Böylelikle hem mahallelerimizin tanınırlığı artacak hem de çevre düzenlemesi ile daha güzel ve temiz görünecek" dedi.

BULDAN -PAMUKKALE YOLUNDA ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Mahmutlu ve Oğuz mahallelerinde sosyal tesis, halı saha ve açık ve kapalı düğün salonu yapılabilecek alanları gezen Şevik, Mahmutlu ve Bozalan Mahallesi'ndeki taşımalı eğitim sistemine geçilmesiyle atıl durumda bulunan okul binalarını yeniden değerlendirmek ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunmak için Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tahsis talebinde bulunacaklarını ifade etti. Kullanılabilir binalarda tadilat ve çevre düzenlemesi yaparak düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği açık ve kapalı sosyal tesis olarak yeniden hizmete sokmak istediklerini söyledi. Mahmutlu Mahallesi’nin Buldan-Pamukkale yolunda olduğuna dikkat çeken Şevik, çevre düzenlemesine gidileceğini dile getirdi., Şevik “Yol boyunca genel bir temizlik yapılacak. Hatta bazı bölümlerinin ağaçlandırılması için de çalışma başlatacağız" diye konuştu.

"SAĞLIK OCAĞI BAKIMDAN GEÇİRİLECEK"

Bozalan Mahalle Muhtarı Mustafa Kılınç ile birlikte sağlık ocağını gezen Başkan Şevik, sağlık ocağının çatı tadilatının yapılması, tuvaletinin, kapı ve pencerelerinin yenilenmesi ve iç boyasının yapılması için birim amirlerine talimat verdi.

“OĞUZ PARKI VE ÇEVRESİNDE DÜZENLEME YAPILACAK”

Oğuz Mahalle Muhtarı Zafer Köklü ile birlikte Oğuz Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Şevik, “Oğuz Mahallesi Güzelleştirme ve Cami Yaşatma Derneği'ne ait binanın yıkılara park alanına kazandırılması için çalışmaların en kısa zamanda başlayacak. Aynı alan içerisinde bulunan halı sahada da düzenleme yapılarak yeniden mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak” dedi.

3 MAHALLEYE KANTAR

Buldan'ın kekik, tütün üretim merkezi olan Çamköy, Karaköy ve Bozalan mahallelerine kantar yapılacağını açıklayan Şevik, Çamköy Mahalle Muhtarı Veysel Okka ile birlikte kantar alanında incelemelerde bulundu.