Buldan ilçe girişinde yol aydınlatma çalışmaları başladı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan ilçe girişinde yol aydınlatma çalışmaları...

Buldan ilçe girişinde yol aydınlatma çalışmaları başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2021 Cumartesi - 19:21Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi - 20:01
Buldan ilçe girişinde yol aydınlatma çalışmaları başladı

Denizli’nin Buldan ilçesinde başlatılan çalışmayla Meyele Kavşağı’ndan Akçeşme Mevkii’ne kadar olan yaklaşık 900 metrelik bölüm aydınlatılacak.

İlçe halkının Meyele girişinin aydınlatılması yönünde talepte bulunması üzerine harekete geçen Buldan Belediyesi ile AYDEM arasında bir dizi görüşme yapıldı. Bunun sonucunda AYDEM ekiplerince, Meyele Kavşağı’ndan Akçeşme Mevkii’ne kadar olan yaklaşık 900 metrelik yolda 40 aydınlatma direğinin yerleştirilmesine başlandı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin önemli olduğunu kaydeden Buldan  Belediye Başkanı Mustafa Şevik, söz konusu girişin 2007 yılında Denizli Belediyesi işbirliği ile genişletildiğini belirtti. Şevik, “Böylelikle ilçemize ikinci bir çevre yolu kazandırmış olduk. Buldan’ın Meyele girişi,  2007 yılında Denizli Belediyesi ile yaptığımız ilk çalışma olması bakımından da önemlidir. Aynı yıl yaklaşık 1000 metrelik yolun bir kısmının aydınlatmasını AYDEM işbirliği ile tamamlamıştık. Vatandaşlarımızın talebi üzerine AYDEM ile yaptığımız görüşmeler sonuç verdi.  Aydınlatma direklerinin dikimine başlandı.  Girişten Akçeşme Mevkii’ne kadar olan 900 metrelik bölümünde de aydınlatma başlatıldı. AYDEM çalışmasını tamamladığında Buldan Belediyesi olarak biz de ilçe giriş tabelamızı ışıklandıracağız. AYDEM yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışma ile kot farkı nedeniyle yağışlı havalarda yaşanan sorunun da giderildiğini kaydeden Şevik,  çalışmalar tamamlanıp aydınlatmalar devreye alındığında Meyele girişinin, Turizm kenti Buldan’a yakışan bir yol olacağını sözlerine ekledi.