Buldan Festivali Yemek Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Festivali Yemek Yarışması’nda ödüller sahiplerini...

Buldan Festivali Yemek Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2022 Pazar - 11:06Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi - 09:41
Buldan Festivali Yemek Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Buldan Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nde, Yöresel Yemek Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Yağmura rağmen kesintiye uğramayan festivale Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, daire müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Çakır ve Orkestrasının fasıl dinletisinin ardından 1’i gönüllü 6 yarışmacının katıldığı Yöresel Yemek Yarışmasına geçildi. Talat Tarakçı Parkı’nda yapılan yarışmada, katılımcılar sunumlarını yaptı. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, Buldan Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kulalı, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Özge Çeşme ile Bora Sezen’den oluşan jürinin değerlendirmesinin ardından Rabia Akar birinci oldu.

İkinciliği Miray Çizmeci, üçüncülüğü Yusuf Sağ’ın kazandığı yarışmada, Dr Ayşen Avralıoğlu da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın birincisine altın, dereceye giren diğer yarışmacılara mutfak gereçleri hediye edildi.

Bu arada, Alanyazı Meydanı’nda Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Buldan Bezinden hazırladıkları tasarımlarını sundu.

Sanatçı Mehmet Erdem ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçısı Işıl Koç da konser verdi.