Buldan Festivali Tuğçe Kandemir konseriyle sona erdi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Festivali Tuğçe Kandemir konseriyle sona...

Buldan Festivali Tuğçe Kandemir konseriyle sona erdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2022 Pazartesi - 13:19Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi - 13:19
Buldan Festivali Tuğçe Kandemir konseriyle sona erdi

Denizli’nin Buldan ilçesinde düzenlenen Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, Tuğçe Kandemir konseriyle tamamlandı.

İlçede bu yıl 20’nci kez düzenlenen festivalin son günündeki kuş şenliği etkinliğine Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Geren, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının il ve ilçe temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldı.

Buldan’ın kültür mirasıyla önemli bir ilçe olduğunu söyleyen Şevik, “Buldan’ın restorasyonda, tabiatın korunmasında ve  organik tarımda  Türkiye’de önemli noktalara geleceğine inanıyorum. Buldan’da doğal güzelliklerin ve kültür mirasının korunmasında emeği geçen sizlere teşekkür ediyorum. Umarım sizlerin bu güzel davranışınız gelecek nesillere de aktarılır, aynı hassasiyetle Buldan’ımızın tarihi ve kültürel mirasının yanında doğal güzellikleri yaşatılır” dedi.

Yalçın ise, şenlik ile ilgili olarak 30 yıl önce Süleymanlı Yayla Gölü’nü ve oradaki doğal hayatı korumak amacıyla başlattıklarını ve  Yayla Gölü’nün koruma altına alınmasıyla amacına da ulaştığını belirtti.

Festival kapsamında Sadi Cesuroğlu ve ünlü şarkıcı Tuğçe Kandemir konser verdi. Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konserde Kandemir, sevilen şarkılarını kendisini izlemeye gelenler ile birlikte söyledi.  Konser sonunda Şevik, Kandemir’e Buldan dokuması el ürünlerinden hediye etti.