Buldan Festivali 10-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Festivali 10-12 Haziran tarihleri arasında...

Buldan Festivali 10-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2022 Cuma - 12:53Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma - 14:39
Buldan Festivali 10-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak

Bu yıl 20’ncisi düzenlenecek Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin 10-12 Haziran tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçede 10-11 ve 12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 20. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

“PANDEMİ SEBEBİYLE İKİ YIL ARA VERİLDİ”

Festivale pandemi sebebiyle iki yıl ara verildiğini söyleyen Şevik, haziranın ilk haftasında düzenlenmesi gelenek haline gelen festivalin, öğrencilerin sınav dönemi olması nedeniyle bir hafta ertelendiğini kaydetti.

“FESTİVAL, BAŞLANGIÇ RUHUNA KAVUŞABİLİR”

Festivallerin tanıtım bakımından önem taşıdığını belirten Şevik, “Buldan Festivali, panayır havasında geçen, bir eğlence mahiyeti taşıyan festivali değil. Bu yıl 20’ncisini düzenliyoruz. Geçmiş dönemlere baktığımız zaman biraz pazar havası hakim olmaya başladı. Ama ben inanıyorum ki hem bu hem de önümüzdeki festivaller, 20 yıl önceki başlangıç ruhuna kavuşabilir” dedi.

“MADDİ OLARAK BİZİ ZORLAYAN BİR FESTİVAL DEĞİL”

Bu seneki festivalin kültür ağırlıklı olduğunu dile getiren Şevik, Buldan’a ait yerel oyunların oynanacağını ve açılışların yapılacağını, akşamları ise farklı sanatçıların sahne alacağını belirtti. Festivale katılımın yüksek olduğunu ve Ege Bölgesinde ses getirdiğini ifade eden Şevik, şunları söyledi:

“Festival programının iki sene önce hazırladık. Bu bir şans bizim için. Türkiye’de maliyetler şu an yükseldi ama biz önceden bunu devamlı aktardığımız için fazla bir maliyetimiz olmadan festivali gerçekleştiriyoruz. Tabii pazar yerlerinden de bir gelirimiz oluyor. Aşağı yukarı birbirini dengeliyor. Bizim gibi ilçelerin maddi potansiyeli sınırlı. İmkanlar dahilinde en güzel şeyi yapmaya çalışıyoruz. Maddi olarak bizi zorlayan bir festival değil, çünkü getirisi yüksek.”

FESTİVALE DAVET ETTİ

Organik olan her şeyin Buldan’da var olduğunu kaydeden Şevik, “Türkiye’de ve Buldan’da yaşamak güzel. Onun için biz herkesi Buldan’a festivale davet ediyoruz” ifadesini kullandı.