Buldan DP’de ‘istifa’ ve ‘fesih’ açıklamaları – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan DP’de ‘istifa’ ve ‘fesih’ açıklamaları

Buldan DP’de ‘istifa’ ve ‘fesih’ açıklamaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2019 Pazar - 13:24Güncelleme: 24 Şubat 2019 Pazar - 13:24
Buldan DP’de ‘istifa’ ve ‘fesih’ açıklamaları

Buldan DP’de, CHP’den istifa eden Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın partiye katılmasının ardından sular durulmuyor. İlçe başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri istifa ettiklerini açıklarken, il başkanı Salih Zeki Yanaşık ise “genel merkez görevden aldı” açıklamasını yaptı.

Yerel seçimin en hareketli geçtiği ilçelerden birisi Buldan. Cumhur İttifakı MHP’nin adayı Mustafa Fahri Şevik ile yarışa katılırken, Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti ayrı ayrı aday çıkardı. CHP’nin Hikmet Şenözen, İYİ Parti’nin adayı Temel Başbuğ oldu. Aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ise DP’den seçime girecek.

İşte Gülbay’ın DP’ye katılması da bu parti de iç çekişmeye yol açtı. Duyulan rahatsızlıkları dile getirmek için ilçe başkanı Mesut Keskin, ilçe yönetim kurulu üyeleri Sermet Özçiçek ve Kadir Karaburun ile belediye meclis üyeliği birinci sıra adayı Halil Efeoğlu istifa etti.

“PARTİ, YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ”

İstifalar ile ilgili en sert açıklama Kadir Karaburun’dan geldi. Karaburun, “Parti yol geçen hanına döndü. Rahatsızlık duydum, bu yüzden ilçe yönetim kurulu üyeliğinden ve il delegeliğinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

YANAŞIK: GÖREVDEN ALINDILAR

DP İl Başkanı Salih Zeki Yanaşık ise, “Olmayan yöneticiler, partimizi yıpratmak adına istifa ettik açıklaması yapmışlardır. Genel merkezimizce ilçe yönetimi fesh edilmiş, dolayısıyla istifa söz konusu değildir. 18 Şubat itibariyle ilçe başkanlığına Ali Rıza Karatosun atanmıştır” açıklamasını yaptı.