Buldan Belediyesinden iftar sofrası – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Belediyesinden iftar sofrası

Buldan Belediyesinden iftar sofrası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Nisan 2022 Salı - 08:55Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı - 16:07
Buldan Belediyesinden iftar sofrası

Buldan Belediyesince düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda kişi katılırken, Başkan Mustafa Şevik, Bengü Türk TV’den Sevban Durmaz’a konuk oldu.

Buldan Belediyesi Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeğine, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Buldan İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, AK Parti Buldan İlçe Başkanı Naci Çomuk, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eşi Bahija Şevik, belediye meclis üyeleri, MHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Buldan’da 1940’lı yıllarda top atışı sırasında yaşanan kaza sonucu bir zabıta amirinin hayatını kaybetmesi üzerine başlayan canavar düdüğü geleneği bu yıl da sürdü. İftar yemeğine katılan misafirler canavar düdüğünün çalınmasıyla oruçları açtı.

“NETİCEDE O BİR DEĞERDİR”

İftar yemeğinin ardından , Bengü Türk Tv'de Sevban Durmaz’ın sorularını yanıtlayan Şevik, proje ve çalışmalarını anlattı. Durmaz’ın “Buldan bezinin Şile bezi olarak anılmasıyla ilgili ne diyeceksiniz?” sorusuna, “Yüzyıllardır el tezgâhlarında dokunan Buldan’ın Hoşgör bezine Şile Bezi olarak coğrafi işaret belgesi almışlar. Onlar kabullenmişler. İsim onlara ait ama kumaşı ve de dokuması bize ait. Çok yüksünmüyorum. Neticede o bir değerdir. Hiçbir değer özünden kaybetmez. Ben bu konuda Şile halkına, Buldan bezini orada da yaşattıkları için saygılarımı, sevgilerimi, takdirlerimi sunuyorum” diye yanıt verdi.

10 BİN KİTAP İLÇE GENÇLİĞİYLE BULUŞACAK

Sahura Doğru programına da konuk olan Şevik, ilçe turizmini geliştirmeye yönelik yatırımlara ağırlık verdiklerini anlattı. Buldan’ın üç yıl içinde kültür ve doğa turizminin merkezi olacağını dile getiren Şevik, spor ve gençlik projelerini hayata geçirdiklerini aktardı. İnşaatı tamamlanan Kitap Kafe ve Kitap Büfe’nin en kısa zamanda hizmete gireceğini belirten Şevik, 10 bin seçkin kitabı ilçe gençleriyle buluşturacaklarını kaydetti.