Buldan Belediyesi zabıtasından marketlerde yağ denetimi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Belediyesi zabıtasından marketlerde yağ denetimi

Buldan Belediyesi zabıtasından marketlerde yağ denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2022 Pazartesi - 16:40Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi - 18:42
Buldan Belediyesi zabıtasından marketlerde yağ denetimi

Buldan Belediyesi zabıta ekipleri, son günlerde gündemin ilk sırasına oturan ve zam söylentileriyle talebin arttığı yağlarda stokçuluğun önlenmesi için zincir marketlerde denetim yaptı.

Birkaç gündür marketlere akın eden vatandaşlar, yoğun bir şekilde ayçiçek yağı almaya çalışıyor. Bu nedenle raflar kısa sürede boşalırken, birçok market müşterilere sınırlama getirdi. Bazıları bir, bazıları iki taneden fazla ayçiçek yağı vermiyor.

Marketlerde yaşanan bu gelişmenin ardından Buldan Belediyesi, zabıta ekiplerini görevlendirerek zincir marketlerde denetimler yaptırdı. İlçedeki zincir marketlere giden zabıta ekipleri, rafları ve etiketlerdeki fiyatları kontrol etti.

Denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Son günlerde ayçiçek yağı başta olmak üzere yağ çeşitlerinde spekülatif ve haksız fiyat artışlarına şahit olmaktayız. Buna ilçemizde izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. İlçemizde faaliyet gösteren işletmelerimizin vatandaşların yanında olacağına inanıyoruz. Fakat olası ihlallere karşı fahiş fiyat farkı oluşan ürünler, raf ve kasa fiyatları arasındaki fark ile etiketsiz ürünler ve stokçuluk yapılması gibi konularda zabıta ekiplerimiz vasıtasıyla denetimlerde bulunduk. Vatandaşlarımızı haksız fiyat artışlarına karşı kararlı bir şekilde korumak için denetimlerimize devam edeceğiz” dedi.