Buldan Belediyesi-PAÜ iş birliği görüşüldü – D20Haber
10.05.2024, Cuma
14 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Belediyesi-PAÜ iş birliği görüşüldü

Buldan Belediyesi-PAÜ iş birliği görüşüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Haziran 2021 Cuma - 13:19Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma - 16:34
Buldan Belediyesi-PAÜ iş birliği görüşüldü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik'i ziyaret etti. Ziyarette, PAÜ-belediye iş birliği ele alındı.

PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu'nun gereksinimlerini yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Buldan'a gelen PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik'i ziyaret etti. Belediye-Üniversite işbirliğinin masaya yatırıldığı ziyarete, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Babadağ Kaymakamı Adem Karataş, PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Gizem Karakan Günaydın ve rektör yardımcıları katıldı.

"PAÜ Meslek Yüksekoklu çerçevesinden Buldan'a daha neler yapabiliriz" duygu ve düşüncesi içerisinde olduklarını söyleyen Kutluhan'a ziyaretin anısına Buldan dokuması el ürünlerinden ve organik tarım ürünlerinden hediye Başkan Şevik, son kitabı "Dokumanın Başkenti Buldan" adlı kitabını da imzaladı.

Daha sonra Buldan dokumasının geçmişten günümüze gelişiminin sergilendiği eski cezaevini ziyaret eden Rektör Kutluhan, Belediye tarafından sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamalarının yapıldığı sokakları gezdi.

Buldan Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlileriyle bir araya gelen Rektör Kutluhan, "MYO'lar daha nitelikli elemanlar yetiştirmeli. Buradan mezun olan öğrencilerimize, lise türü eğitimi ön gördüğümüzde gelişme şansları yok. Teorik eğitimden çok uygulamalı eğitimlere ağırlık vermeliyiz. Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri, sokakta olmalı. Buldan bunun için oldukça uygun. Kaymakamlık ve Belediye ile birlikte projeler yapın. Ortak projeler çıkarırsanız örnek olarak Türkiye'ye gösteririz, Dünya’da buraya turist olarak gelir. Yine Moda Tasarımı bölümü için de Buldan’ın güçlü bir alt yapısı var. Tekstil firmalarıyla, üreticilerle bağ kurmalıyız" dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Sanayi metalden, baruttan ibaret değil. Buldan’ın iki muhtelif unsurundan bir tanesi tekstil, diğeri onunla müsammalaşan mimarisi. Biz bu iki hat üzerinden Buldan’ın hem ekonomisini hem de sosyal hayatını tesis ettik. Bunun sanayi tarafı da var. Bu konuda biz üniversitemize her zaman olduğu gibi bundan sonra da işbirliği içerisinde olmaya hazırız. Sizler, beni ümitlendirdiniz. Ben umutluyum” diye konuştu.