Buldan Belediyesi, Kırandamı Mahallesi’ne zeytin bahçesi kuracak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Belediyesi, Kırandamı Mahallesi’ne zeytin bahçesi...

Buldan Belediyesi, Kırandamı Mahallesi’ne zeytin bahçesi kuracak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Kasım 2021 Salı - 14:22Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı - 14:22
Buldan Belediyesi, Kırandamı Mahallesi’ne zeytin bahçesi kuracak

Buldan Belediyesi,Kırandamı Mahallesi’ndeki boş arsayı ağaçlandırarak, zeytin bahçesine dönüştürecek.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve belediye çalışmalarını incelemek amacıyla başlattığı mahalle ziyaretlerine Alacaoğlu, Kırandamı, Sarımahmutlu, Kırandamı ve Boğazçiftlik ile devam etti.

ALACAOĞLU’NA TAK MÜJDESİ

Buldan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince inşaatı devam eden Alaacoğlu Sosyal Tesisi’nde incelemelerde bulunan Şevik, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Sosyal tesis inşaatının en kısa zamanda tamamlanacağını söyleyen Şevik, kendisine iletilen taleplerini de dinledi. Şevik, Alacaoğlu Mahallesi sosyal tesis inşaatı tamamlandığında, mahalle girişine TAK da yapacaklarının sözünü verdi.

Alacaoğlu Mahallesi’ndeki incelemelerin ardından Sarımahmutlu Mahallesi’ne geçen Şevik, Buldan Belediyesi tarafından yapılan istinat duvarını ve çevresinde incelemelerde bulundu. İstinat duvarı çevresinde düzenleme yapılması ve tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi için ekiplere talimat veren BŞevik, daha sonra Kırandamı Mahallesi’ni ziyaret etti.

SOSYAL TESİS VE ZEYTİN BAHÇESİ

Kırandamı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aksoy’un talebi doğrultusunda yapılacak sosyal tesis için Milli Eğitim Bakanlığından tahsis talebinde bulunacakları söyleyen Şevik, eski okul alanında kapalı ve açık düğün salonu ile aşevinden oluşan sosyal tesis yapılacağını belirtti. Oldukça geniş olan okul alanın bir bölümünü zeytin bahçesi olarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunmak istediklerini kaydeden Şevik, “Okul binasının arkasında kalan boş alana zeytin fidanları dikmek istiyoruz. İklimi de oldukça müsait. Hem boş alanı değerlendireceğiz, hem de mahalle sakinlerimize ek gelir sağlamış olacağız” dedi.

ANIT AĞAÇLAR KORUNACAK

Curalar mevkisine de giden Şevik, buradaki anıt ağaçları koruma altına alınacağını, ayrıca eski mezarlığın çevresinde düzenleme yapılacağını ifade eden Şevik, Buldan’ın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Kırandamı Mahallesi’nin belediye hizmetlerinden hak ettiğini alacağını söyledi.

BOĞAZÇİFTLİK’E SOSYAL TESİS

Boğazçiftlik Mahallesi’ne de giden Şevik, eski okul binası ve bahçesinin sosyal tesis alanı olarak değerlendirmek istediklerini kaydetti. Şevik, “Söz verdiğimiz gibi her mahalleye bir sosyal tesis kazandıracağız. Mahalle ziyaretlerimizde muhtarlarımızla istişarelerde bulunarak hem mahallelerimizin eksikliklerini yerinde tespit ediyoruz, hem de yapacağımız sosyal tesisler için en uygun alanı belirliyoruz” diye konuştu.

Boğazçiftlik Mahallesi’ndeki incelemelerinin ardından Karaköy Mahallesi’ne geçen Şevik, Kumkısık yakınlarındaki trafik kazasında yaşamını yitiren minibüs şoförü Yaşar Kocaman’ın ailesi ile aynı gün vefat eden mahalle sakinlerinden Ahmet Ak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.