Buldan Belediyesi, Helvacılar Mahallesi’ne kale inşa edecek – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Belediyesi, Helvacılar Mahallesi’ne kale inşa...

Buldan Belediyesi, Helvacılar Mahallesi’ne kale inşa edecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ekim 2021 Pazartesi - 12:56Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı - 10:30
Buldan Belediyesi, Helvacılar Mahallesi’ne kale inşa edecek

Mahalle ziyaretlerini sürdüren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Helvacılar Mahallesi’ne açık düğün salonu, sosyal tesis ileTopdamı mevkiine kale inşa edeceklerini ifade etti.

Kadıköy’den başlattığı mahalle gezilerini sürdüren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Helvacılar Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Mahalle Muhtarı Selahattin Yeşildağ ile birim müdürlerinin de eşlik ettiği Şevik, ilk olarak mahalle sakilerinin imece usulü başlattıkları yapımı süren aşevi inşaatını gezdi. Şevik, "Aşevine belediye olarak destek vereceğiz. Burası bir an önce tamamlanarak, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulacak" dedi.

Şevik ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı le imzalanan protokol çerçevesinde inşasına başlanan halı sahaya giderek yetkililerden bilgi aldı.

 

“CAMİ ÇEVRESİNDE DÜZENLEME YAPILACAK”

Feyza Çolakoğlu tarafından 1985 yılında yaptırılan Hacı Alibaba Türbe ve Camisi’nde inceleme yapan Şevik, caminin çevresinin sosyal tesis alanı olarak düzenleneceğini belirtti. Şevik, Hacı Ali Baba Türbe ve Camisi’nin yanındaki kötü görüntüyü kaldırmak istiyoruz. Konuyla ilgili Hacı Ali Baba’nın torunu ve Şeyh Nuri Akın’ın kızı Feyza Çolakoğlu ile görüşerek burasını, mahalle sakinlerimizin mevlit sünnet, hayır yemeği gibi merasimlerini yapacağı yarı kapalı bir mekan olarak düzenlenecek. Çevresi ağaçlandırılıp, yeşillendirildiğinde hem Türbe ve cami daha görünür olacak, hem de mahallemiz yeni bir alan kazanmış olacak” şeklinde konuştu.

HELVACILAR’A SOSYAL TESİS VE DÜĞÜN SALONU

Pandemi sürecinde düğün, nişan, mevlit gibi merasimlerin açık salonlarına taşınması nedeniyle ilçenin belirli bölgelerine açık düğün salonları yapacaklarını, söz konusu alanlardan birinin Helvacılar Mahallesi olduğunu aktardı. Şevik, mahalleye açık düğün salonu ile sosyal tesis yapılacağını ifade etti.



TOPDAMI’NA KALE VE ANIT PROJESİ

Buldan'ı kuş bakışı gören ve içerisinde su deposu, piknik alanı, çocuk oyun alanı ile fitness aletlerinin bulunduğu Topdamı mevkiine de giden Şevik, ramazan topu atışı sırasında hayatını kaybeden belediye çalışanı adına anıt dikeceklerini söyledi. Bölgeye yapılması planlanan kale projesi ile ilgili bilgi veren Şevik, "Buraya ilçemizin tarihine yakışır kale yapacağız. Kale ve kaleye dikeceğimiz Türk bayrağı, Sarıgöl-Denizli yolundan geçen herkes tarafından görülecek. Topdamı Kalesi, ilçemizin sembolü olacak" diye konuştu.

BELEDİYE MİSAFİRHANESİ YAPILACAK

Topdamı’nda Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait atıl durumdaki binayı misafirhane olarak restore etmek istediklerini dile getiren Şevik, şunları söyledi:" Tarım ve Orman Bakanlığına ait bina uzun yıllardır atıl durumda. Bu binayı tahsis veya kiralamak suretiyle belediyemize kazandırmak istiyoruz. Binayı belediye imkanlarıyla restore ederek misafirhane olarak değerlendirmek istiyoruz. Böylelikle hem ilçemize gelen misafirlerimizi Buldan'ın en güzel yerinde ağırlamış olacağız hem de Helvacılar Mahallesi'ne hareketlilik katmış olacağız."