Buldan Belediye Meclisinde encümen ve komisyon seçimleri yapıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Belediye Meclisinde encümen ve komisyon...

Buldan Belediye Meclisinde encümen ve komisyon seçimleri yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2022 Cuma - 20:01Güncelleme: 7 Ocak 2022 Cuma - 20:01
Buldan Belediye Meclisinde encümen ve komisyon seçimleri yapıldı

Buldan Belediye Meclisinin bugün yapılan yılın ilk toplantısında, encümen ve komisyonlara üye seçimi yapıldı.

Buldan Belediye Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, meclis üyelerine yeni yıl hediyesi olarak içerisinde çanta, saat ve ajanda bulunan hediye paketini takdim etti, yeni yıllarını kutladı.

Toplantıda, encümen ve ihtisas komisyonlarına seçim de gerçekleştirildi. Denetim komisyonuna Mehmet Köklü, Ahmet Turan Bilgin ve Musa Çetinel seçildi.

İmar Komisyonu’nda Süleyman Demirbaş, Mustafa Kemal Benli ve Ahmet Turan Bilgin görev aldı. Plan ve Bütçe Komisyonu da Mustafa Mustak, Musa Çetinel ile Deniz Yurdakul’dan oluştu.

FESTİVAL TARİHİ DEĞİŞTİ

Öte yandan, meclis toplantısında 20. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin tarihi de yeniden belirlendi. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihinin 5 Haziran olarak açıklaması nedeniyle daha önce 3-4-5 Haziran olarak belirlenen festival tarihi 10-11-12 Haziran olarak değiştirildi.

BULDAN, BEYPAZARI İLE KARDEŞ KENT OLACAK

Belediye Meclisinde, Ankara’nın Beypazarı Belediyesi ile Buldan Belediyesinin kardeş kent olması ile ilgili gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi. Kardeş kent olunması isteğinin Beypazarı Belediyesinden geldiğini açıklayan Şevik, “Beypazarı ile Buldan restorasyon uygulamalarıyla birbirine çok benzer ilçe. İki belediye arasında bilgi alışverişinin olması, tecrübelerimizi paylaşmak adına böyle bir karar Buldan içinde önemli olacak” dedi.

Ayrıca Meclis’te Buldan Belediyesi’nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olunmasıyla ilgili karar alındı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in doğal üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği’nde Buldan’ı, Meclis Üyesi Musa Çetinel de temsil edecek.