Şevik: Sarımahmutlu’yu Merkezefendi’ye yakışır bir mahalle yapacağız – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Sarımahmutlu’yu Merkezefendi’ye yakışır bir mahalle...

Şevik: Sarımahmutlu’yu Merkezefendi’ye yakışır bir mahalle yapacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2021 Çarşamba - 17:00Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi - 01:50
Şevik: Sarımahmutlu’yu Merkezefendi’ye yakışır bir mahalle yapacağız

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Merkezefendi’nin doğum yeri olan Sarımahmutlu Mahallesi’nde, temizlik ve çevre düzenleme çalışması yapacaklarını bildirdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, mahalle ziyaretleri kapsamında, belediyenin birim amirleriyle birlikte Sarımahmutlu’ya gitti. Muhtar Ahmet Köylü ve vatandaşlarla bir araya gelen Şevik, istek ve önerileri dinledi.



Mesir macununun mucidi Merkez Efendi’nin doğum yeri olan Sarımahmutlu’da ara sokakları ve dere yataklarını gezen Şevik, görevlilere dere yataklarının temizlenmesi ve ara sokaklarda görüntü kirliliği oluşturan atıkların kaldırılması talimatını verdi. Şevik, “Burası Merkez Efendi’nin doğduğu mahalle. Sarımahmutlu, Merkez Efendi adına yakışır olmalı. Daha temiz, daha düzenli olmalı. O nedenle ekiplerimiz tarafından, en kısa zamanda mahallede genel temizlik ve çevre düzenleme çalışması başlatılacaktır” dedi.

SOSYAL TESİS VE AŞEVİ

Başkan Şevik, Burçak Tarlası mevkisinde yapılması planlanan sosyal tesis ve aşevi alanında da incelemelerde bulundu. “Her mahalleye bir sosyal tesis” projesi kapsamında Sarımahmutlu’ya vatandaşların düğün, sünnet, mevlit gibi törenleri düzenleyebileceği sosyal tesis yapılacağını söyleyen Şevik, “Geniş bir alanda sosyal tesis, aşevi yapacağız. Aynı alan içerisinde mahalle sakinlerinin ramazan aylarında ibadethane olarak kullandığı, tek katlı yapının da iç ve dış cephesini yenileyeceğiz. Bina, daha temiz ve modern bir şekilde mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulacak” diye konuştu.

Mahalle muhtarı ve vatandaşların, çocuk parklarında oyun gruplarının yenilenmesi ve fitness aletlerinin konulması yönündeki taleplerinin de en kısa zamanda yerine getirileceği sözünü veren Şevik,”Sorumluluk alanımızdaki mahallelerde hizmetlerimiz devam ediyor. Belediye hizmetlerimizde, vatandaşlarımızın görüşleri, önerileri ve taleplerini önemsiyoruz. O nedenle her ziyaret bizim için önemli” ifadelerini kullandı.