Şevik: Kral Yolu, iktisadi kalkınma güzergahı olacak – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Kral Yolu, iktisadi kalkınma güzergahı...

Şevik: Kral Yolu, iktisadi kalkınma güzergahı olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ekim 2021 Pazartesi - 15:40Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi - 18:04
Şevik: Kral Yolu, iktisadi kalkınma güzergahı olacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Hierapolis-Laodikya-Tripolis-Buldan Evleri ve Süleymanlı Yayla Gölü güzergahını kapsayan “Kral Yolu” projesiyle sosyo-ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, geçtiğimiz hafta PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan ve Buldan Kaymakamı Murat Sarı’nın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Restorasyon Konservasyon Analizi ve Uygulamaları Laboratuvarı’nın ilçe için önemli bir kazınım olduğunu belirtti.

İlçenin sahip olduğu tarihi ve kültür mirası mimari yapıların doğallığı bozulmadan, yapıldığı döneme, kullanılan malzemelere uygun ve özgün niteliğine bağlı kalınarak restore edilmesinde bu laboratuvarın önemli bir işlevi olacağını kaydeden Şevik, laboratuvarın Buldan’a kazandırılmasından dolayı PAÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“BULDAN’IN HER SOKAĞI BİR EĞİTİM ATÖLYESİ”

Restorasyon uygulamalarının hız kazandığı Buldan’da her sokağının bir eğitim atölyesi olduğunu vurgulayan Şevik, “İlçemiz sahip olduğu tarihi ve kültür mirası evleriyle bir eğitim atölyesidir. Öğrencilerimiz, açık hava müzesi olan ilçemizin her sokağında uygulamalı eğitim alabilecekleri için oldukça şanslılar” diye konuştu.

“KRAL YOLU PROJESİ BULDAN İÇİN ÖNEMLİ”

Buldan turizmi için önem taşıyan “Kral Yolu” projesine Kutluhan’dan destek sözü aldıklarını belirten Başkan Şevik, ilçenin turizm potansiyellerinden olan Hierapolis-Laodikya-Tripolis-Buldan Evleri-Süleymanlı Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu’nun sosyo ekonomik kalkınma güzergahı olarak belirlenebileceğini söyledi. Şevik, “Eski ticaret yolu olan Kral Yolu’nun yeniden canlandırılması amacıyla verilen destek sözleri bizleri umutlandırıyor ve tabii ki heyecanlandırıyor” dedi.