Buldan Belediye Başkanı Şevik, kitaplarını imzaladı – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Buldan Belediye Başkanı Şevik, kitaplarını imzaladı

Buldan Belediye Başkanı Şevik, kitaplarını imzaladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2022 Cuma - 08:33Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma - 08:33
Buldan Belediye Başkanı Şevik, kitaplarını imzaladı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 1. Acıpayam Kitap Günleri’ne katılarak, kaleme aldığı üç kitabı okurları için imzaladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Acıpayam Kitap Günleri’nde kitapseverlerle buluştu. Kitaplarını imzalayan Şevik, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, etkinliğe katılan yazarlar ve ziyaretçilerle sohbet etti.

Standını ziyaret eden öğrencilerle tek tek ilgilenen ve sorularını yanıtlayan Şevik, öğrencilerin ilgisinden mutluluk duyduğunu söyledi.

“Dünyayı Sarsan Salgınlar” ve ilçenin dokuma kültürünü aktaran “Dokumanın Başkenti Buldan” kitaplarının ardından “İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi Dr. Behçet Uz” isimli kitabı da yayımlanan Şevik, kaleme aldığı eserle Buldan’a hizmet etmiş, iz bırakmış bir değeri her yönüyle anlattığını ifade etti. Şevik, “Okuyacağınız risaleye konu olan hayatıyla Dr. Behçet Uz işte bu tarife uyan müstesna şahsiyetler içinde, son asırda belki de en çok tanınan hemşehrimizdir” dedi.

Kitabında, Dr. Behçet Uz’un, 93 yıllık hayatını, eski çağları terk edip gelmiş modern zaman şövalyeleri gibi iyi ve faydalı biri olabilmek için kahramanca savaşarak sürdürdüğünü dikkat çeken Şevik, “Kitapta, Behçet Uz’u tanıyan, yakın dost ve akrabalarıyla röportajlarım da var. Buldan İzmir Ankara üçgeninde asırlık bir ömrü araştırmak, yazmak benim için bir onur” diye konuştu.

Yazar kitabında Behçet Uz’un Buldan’da geçen yılları, öğrencilik ve hekimlik dönemi, İzmir Belediye Başkanlığı dönemi, muhtelif hükümetlerde 15 yıla yayılan bakanlık serüveni ve siyasi hayatının bilinmeyen yönlerini anlatıyor.