Şevik: Buldan’a modern mezbaha yapılacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Buldan’a modern mezbaha yapılacak

Şevik: Buldan’a modern mezbaha yapılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Kasım 2021 Pazartesi - 17:12Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi - 17:20
Şevik: Buldan’a modern mezbaha yapılacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçeye modern bir mezbahane kazandıracaklarını, bu yatırımla ilgili projeyi 2014 yılında hazırladıklarını belirtti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, mahalle ziyaretlerine Yenimahalle ile devam etti. Birim müdürlerinin eşlik ettiği ziyarette Şevik, Yenimahalle Muhtarı Saliha Seyrek ile birlikte incelemelerde bulundu.

Seyrek’in taleplerini dinleyen Şevik, Yenimahalle’nin merkezdeki en kalabalık mahallelerden olduğuna işaret ederek, çocuk parkı içerisinde bulunan oyun gruplarını yenileyeceklerini, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında hizmete sunulacak 5 basketbol sahasından birisinin buraya yapılabileceğini söyledi.

MEZBAHA YENİLENECEK

Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan mezbaha ve kurbanlık satış alanını da gezen Şevik, yaklaşık 13 bin metrekarelik alan içerisinde bulunan mezbaha binası ve kurbanlık satış noktasının yeniden düzenleneceğini söyledi.

Mezbaha binası projesini 2014 seçimlerinden önce hazırladıklarını anımsatan Şevik, “İlçe mezbahası, 1934 – 1938 yıllarında Talat Tarakçı’nın başkanlık döneminde yapılmıştı. En son 2007-2009 ilk başkanlık dönemimde tadilat yapıldı. Burası şimdilik yalnızca kurban bayramlarında hizmet veriyor. Bu Buldan için büyük bir eksikliktir. Buldan, tarımda olduğu gibi hayvancılık yönünden de önemli bir ilçe. Mezbaha, yenilenerek, daha sağlıklı ve modern hale getirildiğinde burası bölgeye hizmet verecek” dedi.

Başkan Şevik daha sonra Belediye Toplu Konutları’nı site yöneticisi Samet Kıyak ile birlikte gezdi, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.