Şevik: Altyapı belediyeciliği bitti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Şevik: Altyapı belediyeciliği bitti

Şevik: Altyapı belediyeciliği bitti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2021 Cuma - 15:52Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi - 09:57
Şevik: Altyapı belediyeciliği bitti

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Gaziantep’te düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı'na katılan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Altyapı belediyeciliği bitti” dedi.

EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi. Türkiye Belediyeler Birliği üyesi olan Buldan Belediyesi’ni Başkan Mustafa Şevik temsil etti. Ulaşım, güvenlik, tarım, sağlık, eğitim, gıda güvenliği, tedarik zinciri alanlarında yeni teknolojiler ve akıllı uygulamalarında çalışmaları olan yerel yönetimlerin de yer aldığı fuarda, sosyal ve kültürel belediyecilik konularının ele alındı.

“ALTYAPI BELEDİYECİLİĞİ BİTTİ”

Toplantıların verimli geçtiğini ifade eden Şevik, "Tarihi kültürel ve doğal zenginlikleriyle turizm kenti olan Buldan'ımızın gelişimine katkı sağlayacak önemli fikirler edindik” dedi. Altyapı belediyeciliği bitti diyen Şevik, “Tüm dünya akıllı şehirleri konuşurken, bir yandan kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken kültür mirasımız evlerimizi ve sokaklarımızı koruyarak gelecek kuşaklara aktarmaya diğer taraftan da teknolojiyi yakalamaya çalışıyoruz. O nedenle bu fuarda da iyi çalışmaları görerek kendimize örnek aldık. Her belediyenin birbirinden öğreneceği çok şey var. Hem kendi hem de diğer belediye başkanlarımız açısından fuarın çok yararlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“MARKA ŞEHİR OLMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Şevik, bu tür toplantıları önemsediğini belirterek, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “Dünya nereye gidiyor’u çok iyi bilmemiz lazım. Hepimiz zamanın ve mekânın şahitleriyiz. Rekabeti yönetemez, ortak söylem ve eylem birliği oluşturmazsak şehirleri istediğimiz noktaya getiremeyiz"sözlerinin kendisine ilham veridğini söyledi. Şevik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buldan'ın tanıtımına ağırlık veriyoruz. Geçmişi 5500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik kenti, günümüze kadar gelen geleneksel el dokumaları, organik tarımı ve sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizle marka şehir olma yolunda çalışmalarımız hızla devam ediyor."