Babasıyla birlikte bisiklet tamirciliği yapan genç kız mühendislik okuyacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Babasıyla birlikte bisiklet tamirciliği yapan genç...

Babasıyla birlikte bisiklet tamirciliği yapan genç kız mühendislik okuyacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ağustos 2020 Pazartesi - 12:47Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi - 12:47
Babasıyla birlikte bisiklet tamirciliği yapan genç kız mühendislik okuyacak

Denizli’nin Buldan ilçesinde, babasıyla birlikte bisiklet tamirciliği yapan genç kız, Erciyes Üniversitesinde biyomedikal mühendisliği okuyacak.

İlçenin sanayi sitesinde bisiklet tamirciliği yapan Mehmet Yavuz, kızı Meryem Yavuz birlikte yıllardır mesleğini sürdürdü. Ancak, bundan sonra işini yalnız sürdürecek. Nedeni ise, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS)başarılı olan kızının üniversiteye devam edecek olması.

Yükseköğremini sevdiği tıp alanında yapacağını belirten Meryem Yavuz, bu nedenle Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünü tercih ettiğini söyledi. Yavuz, ilkokuldan bu yana babasına yardım ettiğini belirterek, “Bisiklet tamirciliğinde ustalaştım. Okul bittikten sonra babamın işyerine giderek birlikte çalıştık. Bisiklet tamirciliğini kızlar yapamaz diye bir şey yok sonuçta birçok yerde görüyoruz farklı meslekleri yapan kadınları ve de üniversite hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Ali Tunaboylu Anadolu Lisesinde okudum, hedefim Biyomedikal Mühendisi olmaktı. Üniversite sınavlarına girdim, Erciyes Üniversitesi’nde okuyacağım. Burada okuldan kalan zamanım da babama yardım ederek tamirciliği öğrendim, sıra mühendis olmakta inşallah olur” diye konuştu.