Adalet Bakanı Tunç’un Buldan turu – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. BULDAN
  8. /
  9. Adalet Bakanı Tunç’un Buldan turu

Adalet Bakanı Tunç’un Buldan turu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Eylül 2023 Pazar - 20:34Güncelleme: 10 Eylül 2023 Pazar - 20:34
Adalet Bakanı Tunç’un Buldan turu

Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Buldan’ı ziyaret etti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile birlikte ilçeyi gezen Tunç, Buldan’daki çalışmalarla bilgi aldı.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in oğlunun düğün törenine katılmak üzere Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Buldan’ı ziyaret etti. Buldan Kaymakam Vekili Ökkeş Yusuf İnce, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve Cumhur İttifakı ilçe temsilcilerinin karşıladığı Bakan Tunç, dokuması ve evleriyle ünlü ilçede incelemelerde bulundu.

Tunç’un ilçe gezisindeki duraklarından birisi geçmişte cezaevi olarak kullanılan, günümüzde ise Buldan’a özgü ürünlerin sergilendiği el sanatları müzesi olarak hizmet veren BELKÜM oldu

Buldan Belediyesinin restorasyon ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarıyla ilçenin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkması dolayısıyla Şevik’e teşekkür eden Tunç, özellikle eski cezaevinin el sanatları müzesi olarak ziyaretçilerine ağırlamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

İlçenin el dokuması ürünlerinin sergilendiği ve satışının yapıldığı 14 Mayıs Caddesi’ni gezen Tunç, al tezgahlarında dokuma yaparak binlerce yıllık kültürü yaşatan ustalarla sohbet etti. Bu arada karşılaştığı çocuklarla yakından ilgilenen Bakan tunç, onlara hediyeler verdi.

Süleymanlı Yayla Gölü’nü de gezen Tunç, Buldan’a hayran kaldığını söyleyerek, kendisine gösterilen ilgiden dolayı da tüm Buldanlılara teşekkür etti.