Şükür duasında herkes tepsilere koştu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Şükür duasında herkes tepsilere koştu

Şükür duasında herkes tepsilere koştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ekim 2017 Pazar - 20:05Güncelleme: 15 Ekim 2017 Pazar - 20:05
Şükür duasında herkes tepsilere koştu

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde yüzyıllardır süre gelen “Şükür Duası” etkinliği yoğun bir katılımla yapıldı. Onlarca kazanda pişirilen yahni yemeği ve bulgur pilavının bulunduğu tepsiler sıra sıra dizildi. Yapılan duanın ardından katılımcılar “Allah Allah” diyerek tepsi alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Acıpayam’ın Alaaddin Mahallesi’nin kurucusu olarak bilinen ve burada türbesi bulunan Taşkın Dede için bugün Şükür Duası etkinliği yapıldı. 4 bin dolayında katılımla gerçekleşen etkinlikte onlarca kazanda et yahnisi yemeği, bulgur pilavı ve aşure hazırlandı.

Pişirilen yemekler özenle tepsilere konularak servise hazırlandı. Ancak bu servis görmeye alışık olduğumuzdan farklıydı. Önce bulgur pilavı, ardından üzerine yahni yemeği konulan tepsiler açık alana sıra sıra dizildi. Ortaya da tepsi bahçesini andıran bir manzara çıktı.

Öğle vakti etkinliği kayılanlar toplu bir şekilde namaz kıldı. Sonra dua edildi ve sıra kokusu çevreyi saran yemekten almaya geldi. Duanın bitmesiyle birlikte katılımcılar “Allah Allah” diyerek tepsi kapma yarışına girdi. Yemeğini alan da ailesinin yanına koştu.