Denizlili genç, sanatkarlığı mühendisliğe tercih etti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Denizlili genç, sanatkarlığı mühendisliğe tercih etti

Denizlili genç, sanatkarlığı mühendisliğe tercih etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Haziran 2021 Salı - 13:08Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba - 12:06
Denizlili genç, sanatkarlığı mühendisliğe tercih etti

Denizlili genç, sanatkarlığı mühendislik eğitimine tercih etti. 22 yaşındaki Ahmet Okutucu, kurduğu atölyede, kişiye özel tasarladığı maket kamyonlar ve ahşap ürünler hazırlayarak geçimi sağlıyor.

Acıpayam ilçesine bağlı Yazır Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Okutucu, çocuklukta başlayan merakını geçim kaynağına dönüştürmek için atölye kurdu. Burada üretip, sosyal medyada paylaştığı maket kamyon ve el yapımı ahşap ürünlerin ilgi görmesiyle bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Okutucu, liseyi bitirdikten sonra girdiği sınavda enerji sistemleri mühendisliği bölümünü kazandığını, ancak üniversiteye gitmeyip kurduğu atölyede çocukluktan beri ilgi duyduğu maket ve ahşap üretimine yöneldiğini söyledi.

Maketlerinin ilgi gördüğünü ve il dışından siparişler aldığını anlatan Okutucu, “Maketlerde genellikle nostalji olanlar ilgi görüyor. Örneğin Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki kamyonun maketi çok ilgi gördü. Ayrıca kişiye özel, firmaya özel dilediğiniz şekilde maketler tasarlıyorum. Üzerindeki plakasından yazısına kadar tamamen tüm aksamları el emeği tasarlıyorum” dedi.