Kuraklıktan yaylanın su kaynağı kurudu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Kuraklıktan yaylanın su kaynağı kurudu

Kuraklıktan yaylanın su kaynağı kurudu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2021 Pazartesi - 11:58Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi - 15:18
Kuraklıktan yaylanın su kaynağı kurudu

Denizli’nin Acıpayam ilçesine beklenen yağışların düşmemesi su kaynaklarını etkilerken, Eşeler-Beloluk Yaylası yolundaki tek su kaynağı olan Cavur Pınarı da kuraklıktan etkilendi.

Denizli’de yaşanan kuraklığın etkileri artarak kendini göstermeye devam ediyor. Acıpayam’ın Bademli Mahallesi’nde 2 bin 262 rakımlı Eşeler - Beloluk Yaylası’na ulaşımı sağlayan yolda bulunan ve yaklaşık 100 yıldır akan Cavur Pınarı da kuraklıktan etkilenip kurudu. Bölgede yürüyüşe çıkan doğa tutkunlarının uğrak yeri olan, aynı zamanda yaban hayatındaki canlıların su ihtiyaçlarını karşıladığı kaynak Cavur Pınarı'nın kurumasıyla bölge susuz kaldı.

Sabit Kızılhan, Acıpayam’da çeşmelerin, pınarların, derelerin kuramaya başladığına dikkat çekerek, “Acıpayam’ın bütün dağlarını taşlarını gezen biri olarak gördüğüm kuraklık had safhada, pınarlarımız artık akmıyor. Çeşmelerimiz akmıyor” dedi.

Suyun kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kızılhan, “Cavur Pınarı'na ben her geldiğimde bu çeşmeden su içiyordum veya elimi ayağımı yıkıyordum. Gördüğüm manzara beni üzüyor. Bütün bölgede kuraklık hakim. Havaların da kurak gitmesi sebebiyle pınarlarımız akmıyor, derelerimiz coşmuyor. Suyun kıymetini hep birlikte öğreneceğiz. Nasıl öğreneceğiz? Suyun yokluğunu hissettiğimiz zaman öğreneceğiz. Bir örnek daha vereyim: Çameli’nin Gürsu Mahallesi vardır. Burası tamamen su kaynaklarıyla Dalaman Çayını besleyen gözleriyle meşhur bir köyümüzdür. Dalaman Çayı’nın su gözlerinin kaynak noktasıdır. Karagöz diye bir pınarımız var, su çekilmiş. Bir gezgin olarak, çevre dostu olarak hep Dalaman Çayı’nı dile getirmişimdir, kirliliğin hat safhada olduğunu dile getirmişimdir. Kirletmeyelim yarınlar bizi bekliyor” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)