Dolu felaketi: Kavun ve karpuz ile meyve bahçelerinde büyük zarar oluştu – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Dolu felaketi: Kavun ve karpuz ile...

Dolu felaketi: Kavun ve karpuz ile meyve bahçelerinde büyük zarar oluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:37Güncelleme: 30 Mayıs 2024 Perşembe - 10:42
Dolu felaketi: Kavun ve karpuz ile meyve bahçelerinde büyük zarar oluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde etkili olan dolu yağışı tarım alanlarında büyük zarara yol açtı. Felaketin ardından AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, bölgeye giderek bilgi alırken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zararı tespit etmek üzere çalışma başlattı.

Acıpayam ilçesine bağlı Akalan ve Aliveren mahalleleri dolu felaketini yaşadı. Dolu özellikle lezzetli kavunu ile ünlü Akalan Mahallesi’ndeki çiftçileri perişan etti. Kavun ve karpuz tarlalarında büyük zarar oluştu.

Kar yağmış gibi beyaz bir örtü bırakan dolu, Aliveren Mahallesi’nde de etkili oldu. Meyve ve sebzelerde büyük zarar oluştuğu bildirildi.

GÜNGÖR, İNCELEMELERDE BULUNDU

Haberin DevamıReklam




AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel, dolu felaketinin yaşandığı Akalan ve Aliveren mahallerine giderek vatandaşlar ile görüştü. Güngör, temaslarının ardından “Akalan mahallemizde meydana gelen dolu afeti sonrası Akalan Mahalle Muhtarımız Ahmet Çakmaklı ve AK Parti Acıpayam ilçe Başkanımız İsmail Akyol ile zarar gören tarlaları yerinde gördük, çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İl Tarım Müdürlüğü personeli de ivedilikle ürünleri hasar gören çiftçilerimizle yerinde iletişime geçerek raporlamalarını gerçekleştiriyorlar” açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLAR: Osman ÜNLÜ