Bu fidanlar’ kestik ama pardon’ için mi? – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Bu fidanlar’ kestik ama pardon’ için...

Bu fidanlar’ kestik ama pardon’ için mi?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2018 Çarşamba - 17:10Güncelleme: 31 Ocak 2018 Çarşamba - 17:10
Bu fidanlar’ kestik ama pardon’ için mi?

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde, yaklaşık 4 ay önce Meteoroloji Gözlem İstasyonu bahçesindeki dev çam ağaçları, “gözlem için yapılan ölçümlere engel yarattığı” gerekçeyle kesilirken, bugün günah çıkartır gibi ve “pardon” der gibi ilçede fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, ilçe kaymakamlığı ve belediye ile birliktefidan dağıtımı etkinliği düzenledi. Pazaryerinde kurulan stanttan sedir ve fıstık çamı ile birlikte ceviz, zerdali, badem ve iğde fidanları ile birlikte sedir ve fıstık çamı dağıtıldı.

Fidan dağıtım etkinliğine Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçakaya, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Mustafa Sönmez, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıerve Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem katıldı.

Fidan dağıtımında konuşan Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçakaya, “Sıhhatli ve doğru gözlem yapabilmemiz için gözlem sahalarımızda ağaç bulundurmuyoruz. Ancak bu bizim yeşili sevmediğimiz anlamına gelmez. Bu yüzden Acıpayamlılara dikmeleri için fidan dağıtımı etkinliği düzenledik” dedi.

30’A YAKIN AĞAÇ KESİLMİŞTİ

Acıpayam Meteoroloji Gözlem İstasyonu bahçesindeki 30’a yakın çam ağacı, 5 Ekim 2017’de “gözlem için yapılan ölçümlere engel yarattığı” gerekçeyle kesilmiş, ağaç katliamına Acıpayamlılar tepki göstermişti.