Denizli’nin Acıpayam ilçesini vuran 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından, afetin yaşandığı mahallelerde yıkılan evlerin bulunduğu sokaklardan geçenler, enkaz alanından ayrılmanlar yıkık dökük hayatlardan enstantaneler sunuyor.
Kimi çocukluk ve gençlik, kimi evlenip yeni bir hayata adım attığı, kimi yaşlılık dönemini geçirdiği evlerinden depremle birlikte zoraki olarak çıkmam zorunda kaldı. Çıktılar ama o bölgeden, yıkılan, hasar gören evlerinin bulunduğu yerden ayrılmamak için inat ediyor.
Yaşlı bir kadın taşların üzerine oturmuş, çocukluğundan deprem felaketini yaşadığı ana kadar olan zamanı film şeridi gibi gözünün önünde geçirip iç çekiyor.
Bir anne ise çocuğunu koluna takıp yıkık binaların arasından geçerken, depremin yok ettiği hayallerini yeniden kurguluyor. Kısacası Acıpayam’da yıkık dökük hayat bırakan depremin ardından Acıpayamlılar yeni bir hayata nasıl adım atacaklarını kurguluyor şimdi.