Acıpayam’da müteahhitlere 500 bin TL ceza – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Acıpayam’da müteahhitlere 500 bin TL ceza

Acıpayam’da müteahhitlere 500 bin TL ceza

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Temmuz 2017 Perşembe - 10:04Güncelleme: 6 Temmuz 2017 Perşembe - 10:04
Acıpayam’da müteahhitlere 500 bin TL ceza

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitler, adreslerine gelen ve miktarı 500 bin lirayı bulduğu ifade edilen ceza tebligatlarıyla şaşkına dönerken, soluğu Acıpayam Belediyesi’nde aldılar. Başkan Hulusi Şevkan ise, cezaların belediye tarafından yazılmadığını söyledi.

Acıpayam’da faaliyet gösteren inşaat müteahhitleri, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı ziyaret etti. Gündem ise, referandum sonrası adreslerine postalanan para cezası tebligatlarıydı. Müteahhitler, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından müteahhitlere uygulanan cezalara ilişkin hiçbir gerekçe gösterilmediğini, özellikle 16 Nisan referandumundan hemen sonra 17 Nisan tarihli tebligatların adreslerine gönderildiğini ifade etti.

Cezaların nedenini merak ettiklerini belirten müteahhitler, “Bizler inşaatlar yaparak yüzlerce kişiye iş imkanı sağlamaktayız. Acıpayam da yeni yapılan binalar sayesinde özellikle Denizli genelinde hızla büyüyen bir ilçeyiz. Cezalar 500 bin TL gibi afaki rakamlar. Zor durumdayız, bu konuyu Ankara’ya taşıyacağız” dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ise, ’’Bu cezalar kesinlikle belediyemiz tarafından kesilen cezalar değildir. İnşaat sektöründe çalışan kardeşlerimize kanunlar çerçevesinde gerekli kolaylık belediyemiz tarafından sağlanıyor. İnaat sektörü ilçemizin ekonomisine oldukça faydalı olan bir alan. Cezaların hangi gerekçe ile kesildiğini araştırarak konuyu Ankara’ya götüreceğimi ve sizlerin her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim” diye konuştu.