Acıpayam Belediye Başkanlığı talep etti, Kıbrıs gezisi haberlerine erişim engeli geldi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Acıpayam Belediye Başkanlığı talep etti, Kıbrıs...

Acıpayam Belediye Başkanlığı talep etti, Kıbrıs gezisi haberlerine erişim engeli geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 Çarşamba - 18:13Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba - 18:13
Acıpayam Belediye Başkanlığı talep etti, Kıbrıs gezisi haberlerine erişim engeli geldi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geziye grubun cosino bölümüyle ilgili fotoğraflar haberlere konu oldu ve Türkiye gündemine düştü. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ise, konuyla ilgili açıklama yapmak ve soruşturma açmak yerine, kolay yolu seçip mahkeme kararıyla bu geziyle ilgili yapılan haberlere mahkeme yoluyla erişim engeli getirtti.

Acıpayam Belediyesi personeli ve bir grup muhtardan oluşan heyet, KKTC gezisine gitti. Gezinin 42 bin kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremle aynı döneme gelmesi ve gruptaki bazı kişilerin casinoda çekilen fotoğraflarının medyaya ulaşıp haberlere konu olması Türkiye gündemine de düştü.

Yankı bulan haberle ilgili önce “gezinin benimle ilgisi yok” diyen Acıpayam belediye Başkanı Hulusi Şevkan, daha sonra farklı bir tutum izledi. Gezide haberlere konu olan personel ile ilgili soruşturma açmak, bu geziyle ilgili kamuoyuna açıklama yapmak yerine Acıpayam Belediye Başkanlığının avukatı aracılığıyla yargıya başvurdu. Geziyle ilgili gerçek dışı yayın yapıldığı, yalan haber olduğu öne sürülerek, yazılara erişimin engellenmesini talep edildi.

Yapılan başvuru üzerine Acıpayam Sulh Ceza Hakimliğinin değişik iş no: 2023/178 D.İş kararı ile “İçeriklerin talep edenin saygınlığını zedeleyici mahiyette olduğu, talep edenin kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle erişim engeli getirildi.