İçişleri Bakanlığına kendini ihbar etti, denetim istedi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. İçişleri Bakanlığına kendini ihbar etti, denetim...

İçişleri Bakanlığına kendini ihbar etti, denetim istedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Kasım 2021 Çarşamba - 17:38Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba - 17:41
İçişleri Bakanlığına kendini ihbar etti, denetim istedi

Acıpayam belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Galericiler Sitesi projesi ve ihalesinde usulsüzlükler yapıldığı iddiaları üzerine kendini İçişleri Bakanlığına ihbare edip, müfettiş gönderilerek denetim yapılmasını istedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Galericiler Sitesi ile ilgili iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne dilekçe verdi. Müfettişlerce inceleme yapılmasını talep eden Şevkan’ın dilekçesi şöyle:

“İlçemizde yapımı devam eden Galericiler Sitesi mimari proje ve ihalesinde ciddi usulsüzlükler, yolsuzluklar yapıldığı iddiasıyla basında konu edilmiştir. Acıpayam halkının ve Belediyesinin itibarı ve kurumsal onurunun korunması amacıyla konunun İçişleri Bakanlığımızın müfettişlerince incelenmesini;

Eğer gerçekten bir ihmal ya da kasıt bulunması durumunda sorumluların cezalandırılması, aksi durumda Belediyemizin ve saygıdeğer Acıpayam halkının onurunun korunması için;
Gerekli işlemin tarafınızca yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA

Şevkan konuyla ilgili ayrıca sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Youtube yüklenen videoda Şavkan, “Türkiye'de en şeffaf belediyelerin birisi Acıpayam Belediyesidir. İsteyen istediği bilgiyi ilgili birimden alabilir. Acıpayam halkının onuruyla oynamanın kimseye faydası yoktur. İçişleri Bakanlığı müfettişlerince ortaya konulacak her şeyi Acıpayam halkıyla paylayacağız. Benim oturduğum koltuk 56 bin Acıpayamlınındır. 2009'da göreve gelirken şunu ifade etmiştik: Hz Ömer'in adaletini kökünden getiremeyiz belki. Ancak ondan bir tutam alıp serpiştirelim bakalım ne olacak demiştik. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras onurumdur” ifadelerini kullandı.