Şevkan: Tabelaya Türkiye Cumhuriyeti yazılacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ACIPAYAM
  8. /
  9. Şevkan: Tabelaya Türkiye Cumhuriyeti yazılacak

Şevkan: Tabelaya Türkiye Cumhuriyeti yazılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2019 Perşembe - 13:16Güncelleme: 13 Haziran 2019 Perşembe - 13:16
Şevkan: Tabelaya Türkiye Cumhuriyeti yazılacak

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, CHP Grubu’nun “Acıpayam Belediyesi Hizmet Binası’na T.C” yazılması yönündeki önergesinin gündeme alınmamasının ardından gelen tepkiler üzerine “Halkımız rahat olsun, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi yazılacaktır” açıklamasını yaptı.

İlçede yayın yapan özel radyonun programına katılarak Yunus Bayraktar ve Mustafa İzhan'ın sorularını yanıtlayan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısında CHP Grubu’nun Belediye Hizmet Binası tabelasına “T.C” yazılması ile ilgili önergesinin gündeme alınmaması konusuna da değindi.

“ÖNERİYİ SUNANLAR KEŞKE BANA GELSEYDİ”

“Önerge AK Parti meclis üyelerinin red oy vermesi ile kabul edilmemiştir” şeklindeki haberlerin doğru olmadığını savunan Şevkan, şöyle konuştu:

“Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Bir toplantı nedeniyle İstanbul’daydım. Meclisimizi yöneten Başkanvekilimiz Şükrü Yalçın, ‘Bu konu bizim gündemimiz değil, başkanımızı ilgilendiren bir konudur’ şeklinde yaptığı açıklamanın basında farklı şekilde lanse edilmiş olması beni gerçekten üzmüştür. Daha önce belediye binamızda Acıpayam Belediye Sarayı yazıyordu. T.C. ibaresi şimdi gündeme taşınması ve AK Parti Grubu meclis üyelerimize sosyal medyadan yapılan mesnetsiz davranışları kınıyorum. Keşke bu öneriyi sunan meclis üyesi arkadaşlarım bizzat gelip bu konuyu gündeme taşımadan direkt bana iletip, gündemi bu konular ile meşgul etmeselerdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İBARESİ YAZILACAKTIR”

Zaten bizim belediye binamızın tabelasına ‘Türkiye Cumhuriyeti Acıpayam Belediyesi’ şeklinde yazılması projemiz var. Seçim öncesi ve de deprem yaşamış olmamız nedeniyle biraz gecikti. Mustafa Kemal Atatürk’ün, bayrağımızın, ‘bizim rehberimiz akıl ve bilimdir’ yazan yazının da içinde olduğu ‘Türkiye Cumhuriyeti Acıpayam Belediye Başkanlığı’ yazısı projemizi gerçekleştireceğiz. Halkımız rahat olsun, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibaresi yazılacaktır.”

 

İLGİLİ HABER

http://d20haber.com/denizli/ilceler/acipayam/denizli-acipayamda-belediye-tabelasina-tc-onergesi-reddedildi/